Muslimani iz Britanije mrze gejeve: To ne smete legalizovati!  (FOTO) (VIDEO)

neuspela integracija

Muslimani iz Britanije mrze gejeve: To ne smete legalizovati! (FOTO) (VIDEO)

Oko 80 odsto muslimana je srećno životom u Britiniji i pored toga što priznaju da je da će i dalje ostajati u okvirima svoje zajednice, pokazalo je istraživanje
Objavljeno: 11:59h

Oko polovine muslimana u Velikoj Britaniji misli da homoseksualnost ne bi trebalo da bude legalna. To su rezultati ispitivanja sprovedenog na 1.801 odraslih osoba na temu veza, poligamije i zakona, na kome se 52 odsto ispitanih izjasnilo nije složilo da bi homoseksualnost trebalo da bude legalna. Ni Pariz nije što je bio: 1968. vs 2016. Vidite li razliku? Za 31 odsto ispitanih prihvatljivo je da muslimanski muškarci mogu da imaju više od jedne žene, dok bi 23 procenata njih prihvatilo da se u Velikoj Britaniji primenjuje Šerijat pre nego britanski zakoni.

Od uklupnog broja ispitanika oba pola, 39 procenata veruje da bi žene uvek trebalo da slušaju svoje muževe dok 79 odsto osuđuje kamnovanje onih koji varaju svoje partnere. Istraživanje je sprovedeno za dokumentarni film Kanala 4 "Šta stvarno misle britanski muslimani", koji za temu ima razlike između muslimana u i ostalih stanovnika Velike Britanije. Autor filma, bivši šef Komisije za jednakost i ljudska prava, Trevor Filips smatra da je integracija mulsimana jedan od najtežih zadataka sa kojima se ta zemlja ikada suočila.

Trebalo je da znam da nije tako 80 odsto muslimana je srećno životom u Britiniji
i dalje ostajati u okvirima svoje zajednice

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.