AUSTRIJANCI ŠOKIRANI KNJIGOM O BIVŠEM KANCELARU: Šta se krije u knjizi PEDESET NIJANSI KURCA?
Njegovo snažno telo nagnulo se nada mnom, Foto: Printscreen

hit

AUSTRIJANCI ŠOKIRANI KNJIGOM O BIVŠEM KANCELARU: Šta se krije u knjizi PEDESET NIJANSI KURCA?

Ležali smo tako u njegovom krevetu, posteljina je mirisala na ruže

Objavljeno:

U jednom od najvećih političkih skandala ove godine pala je austrijska vlada. Vicekancelar i čelnik desničarske Slobodarske stranke Hainc-Kristijan Štrahe tajno je snimljen dok je nepoznatoj Ruskinji – koja se predstavila kao nećakinja bogatog oligarha – ponudio pomoć u dobijanju unosnih ugovora s Austrijom u zamenu za političku podršku svojoj stranci.

Nakon afere, kancelar Sebastijan Kurc raspustio je vladu, imenovana je prelazna kancelarka Brigite Birlen, a za kraj septembra raspisani su novi izbori na kojima će birači odlučiti ko će ubuduće upravljati Austrijom.

Kurc i na novim izborima slovi za favorita, a njegov imidž uoči važnog datuma trebala je ugladiti i biografska knjiga koja izlazi upravo ovih dana. Autoka je novinarka Judit Groman koja je – kako se reklo u najavi - tokom godine intenzivno pratila Kurca. Ono što je napisala, malo je reći, šokiralo je kritičare i javnost.

Nametnuo se jedinstven zaključak, knjiga 'Sebastian Kurc – službena biografija' austrijska je verzija '50 nijansi sive', pa su je već prikladno preimenovali u '50 nijansi Kurca'.

foto: EPA/ROBERT GHEMENT

"Prvo sam ugledala samo siluetu. 'Je li to stvarno on?' pomislila sam. Videla sam tek deo glave, ali učinio mi se poznatim. Ta tamnosmeđa kosa, strogo začešljana unazad, i mali špicast nos, koji je njegovom licu davao vedar izraz. Nosio je tamno sivo odelo, crne čarape, crne cipele i belu košulju s tamnom, čvrsto zavezanom kravatom. I potpuno neočekivano, odjednom je ušao kroz vrata. Zamišljeno je gledao kroz prozor u daljinu. Da li nas je primetio, teško je reći. Bleštava sunčeva svetlost prodirala je u prostoriju. Ali to mu nije smetalo. Jesenje sunce obasjavalo mu je lice. Bio je zaokupljen i izgubljen u mislima. Skoncentrisao se i činilo se, kasnije ću to saznati, kao da mu je to zaštitni znak. Nekoliko sekundi smo ga posmatrali."

Ovo je tek jedan od objavljenih delova knjige koja je inspirisala mnoge na društvenim mrežama da i oni objave svoje fragmente iz '50 nijansi Kurca'.

"Ležali smo tako u njegovom krevetu, posteljina je mirisala na ruže. Njegovo snažno telo nagnulo se nada mnom, a onda je tražio da mu kažem nešto prljavo. Kako bih mu udovoljila, nežno sam mu šapnula na uvo: 'Porez na nasledstvo'", napisala je svoju verziju korisnica Rafaela.

BONUS VIDEO:

SVI VOLIMO BUREK! A evo snimka koji nam otkriva kako zaista pekari u Srbiji ručno razvijaju kore! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Express)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.