NEKO VADI ORGANE AJKULAMA, A NISU LJUDI! Istina je STRAŠNA (VIDEO)
Morski pas, Foto: Printscreen Youtube

užasavajuće

NEKO VADI ORGANE AJKULAMA, A NISU LJUDI! Istina je STRAŠNA (VIDEO)

Kako je to dozvoljeno?

Objavljeno:

Veliki beli morski psi tek treba da se pojave na svojim standardnim lovištima - kod obale Cape Towna u Južno Afričkoj republici. Ipak, naučnici kažu kako je njihova prisutnost definitvno zakazala pa se trude da saznaju šta su pravi razlozi.

Čini se kako naprosto počinju da izbegavaju tu regiju, piše Earth. U razdoblju od 2010. do 2016. u proseku je u ovom delu Atlanstkog oceana uočeno 205 velikih belih na godinu, ali ta brojka je pala na samo 50 u 2018. Ove godine, još nije viđen niti postoje dokazi prisutnosti ijednog velikog belog u zalivu False, području poznatom po velikoj aktivnosti ove vrste. Neki biolozi veruju kako je njihovom nedostatku doprinela i klimatska promena:

Sharks Spotters, lokalna organizacija koja nadzire gradske plaže kako bi upozorila plivače na potencijalnu opasnost izvestila je kako u 2019. nisu videli velikog belog, iako od februara do aprila ovi psi često prilaze obali. Zbog nedostaka velikih belih pati i turistička industrija Južne Afrike, koja ima brojne aktivnosti u posmatranju ovih impresivnih životinja, pogotovo za ronioce u kavezu. Šta ih je proteralo? Naučnici sumnjaju kako je uzrok promene lovišta morskih pasa bizaran prirodni neprijatelj. Naime, već u junu 2017. počele su da se zbivaju čudne stvari na obalama Južne Afrike, kad je pronađeno nekoliko lešina preminulih velikih belih pasa na morskim obalama. Što je još neobičnije, iz njihovog tela je hiruški uklonjena jetra, dok je dvojici nedostajalo i srce, piše IFLScience.

Biolozi su bili zatečeni tim pronalaskom, ali nakon detaljnog analiziranja, uperili su prst ka kitu ubici,koji napadaju pingvine, foke pa čak i druge kitove. Mogu plivati brzinom čak od 30 km/h, a smatraju se najinteligentnijim životinjama. Obdukciju je sproveo tim za zaštitu prirode Dyer Island, koji je vodila biološkinja Alison Towner. Otkrili su kako je reč o truplu mužjaka velike bele psine pronađene 24. jula u relativno svežem stanju raspadanja. Nedostajali su mu ne samo jetra, već i želudac i testisi, a pre smrti je obilno iskrvario.

Leš je dugačak 4,1 metra, a ono što je potvrdilo kitove kao počinitelje je to što su oni "aktivno patrolirali" na mestu zločina. Najveći pronađeni osakaćeni morski pas imao je pet metara. - Verujemo kako im kitovi zaista mogu biti pretnja, a očito je kako su zbog njih brojni morski psi pobegli, čemu nam svedoče ronioci u kavezima - objasnila je Towner. Ovi bizarni događaji počeli su u maju 2017., a naučnici veruju kako će se nastaviti još neko vreme. Iako su kitovi vrhunski lovci, neobično je da idu za velikim belim psima. Postoji nekoliko teza zbog čega kitovi jedu samo pojedine organe morskih pasa, umesto njihovog celog tela. Ipak, čini se da to ipak nije tako neobično za kitove, jer oni ponekad ubijaju kitove i jedu samo njihove jezike, a sve zbog toga jer neki organi sadrže više nutritivne energije nego drugi, ali ono što tu ideju čini upitnom je činjenica da kitovi moraju da potroše ogromnu količinu energije na ubijanje velike morskog psa. - U svakom slučaju, odstranjivanje tih organa koliko je misteriozno, toliko je i bez presedana - kaže Towner.

Da li bi megalodon mogao da učini tako nešto? Teoretičari zavere veruju kako je mogući krivac za megalodon, najveći morski pas koji je ikad postojao i za kojeg se veruje da je izumro pre milion godina. Ipak, danas navodno postoji sve više dokaza kako ova gorostasna stvorenja i dalje žive u morskim dubinama.

On je najbliži predak morskog psa, dug od 15 do čak 40 metara, težine oko 50 tona.

Pogledajte video koji sadrži navodne dokaze o postojanju megalodona:

Bonus video

(Espreso.co.rs/Express.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.