MONSTRUM DORIJAN, NAJJAČI URAGAN U ISTORIJI, IDE PREMA AMERICI: Trenutno UNIŠTAVA Bahame! (VIDEO)
Uragan na Bahamima, Foto: NASA

neverovatno

MONSTRUM DORIJAN, NAJJAČI URAGAN U ISTORIJI, IDE PREMA AMERICI: Trenutno UNIŠTAVA Bahame! (VIDEO)

"Želim da zapamtite da se kuće mogu ponovo izgraditi. Živote ne možemo zameniti", upozorio je premijer Hubert Minis.

Objavljeno: 08:27h

Uragan Dorijan najsnažnija je oluja prema novijim podacima koja je zahvatila severozapad Bahama, a prate je snažne kiše i razorni vetrovi zbog čega je na jugoistoku zemlje izdata naredba za evakuacijom gotovo milion ljudi, javlja Dejli mejl. Uragan je zahvatio sva ostrva na Bahamima i kreće se prema istočnoj obali Floride. Kreće se polako zbog čega je još opasniji jer će doneti ogromne količine kiše - i do 80 cm po četvornom metru.

Uragan je zahvatio sva ostrva na Bahamima i kreće se prema istočnoj obali Floride. Kreće se polako zbog čega je još opasniji jer će doneti ogromne količine kiše - i do 80 cm po četvornom metru.

Američki Nacionalni centar za uragane (NHC) najavio je da je Dorian, oluja 5. kategorije s vetrom do 295 i naletima s više od 354 kilometra na sat, u nedelju zahvatio deo Elbov Kej.

- Očekujte oluju koja će ugroziti živote na Bahamima - rekao je CNN-ov meteorolog Čad Majers. "Želim da zapamtite da se kuće mogu ponovo izgraditi. Živote ne možemo zameniti", upozorio je premijer Hubert Minis. U nedjelju ujutro Dorijan je pogodio severne Bahame s razarajućim vetrovima koji su čupali krovove, prevrtali automobile i naterali stotine ljudi da se sakriju u skloništa koja su otvorena duž gradova. CNN javlja kako će ova oluja "ući u istoriju''.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.