TRAMP PREDLOŽIO NAJLUĐU STVAR U ISTORIJI ČOVEČANSTVA: Naučnici IZAŠLI SA SASTANKA!
Donald Tramp, Foto: Printscreen/youtube

svi su zbunjeni

TRAMP PREDLOŽIO NAJLUĐU STVAR U ISTORIJI ČOVEČANSTVA: Naučnici IZAŠLI SA SASTANKA!

Po rečima anonimnog izvora, učesnici su zbunjeni izlazili sa sastanka

Objavljeno:

Predsednik Donald Tramp je predložio da se uragani gađaju nuklearnim bombama pre nego što dođu do Sjedinjenih Amričkih Država, piše u nedelju američki informativni portal Axios.

Kako navodi portal, Tramp je na sastanku o uraganima upitao da li bi bilo moguće da se njihovo oko gađa atomskom bombom kako se ne bi do kraja formirali iznad okeana.

Po rečima anonimnog izvora na kojeg se poziva Axios, učesnici su zbunjeni izlazili sa sastanka. Portal ne navodi kada se sastanak održao.

Zamisao Donalda Trampa nije nova, dodaje ipak Axios. Prvi put ju je u 1950-im izneo naučnik koji je radio za američku vladu za mandata Dwighta Eisenhowera.

Posle se ona redovno pojavljivala, premda su naučnici saglasni da to ne bi delovalo.

Tramp je još 2017. pitao, piše Axios, treba li njegova administracija bombardovati uragane kako ne bi stigli do kopna. Predsednik u tom razgovoru nije spominjao eventualnu upotrebu nuklearnih bomba, dodaje portal.

Bela kuća nije htela komentarisati pisanje Axiosa.

"Hteti zaustaviti uragane nije ništa loše", istakao je visoki poslanik američke administracije koji je hteo ostati anoniman, ne potvrdivši je li predsednik dao izjave koje navodi Axios.

Sjedinjene Američke Države redovno stradavaju od uragana. G. 2017. uragan Harvey je bio najrazorniji koji je u zadnjih 12 godina zahvatio američke teritorije.

Nakon toga je američku istočnu obalu pogodio niz katastrofalnih oluja u kojima su poginule hiljade ljudi i pričinjena šteta koja se procenjuje na stotine milijardi dolara.

Bonus video:

(Espreso.co.rsJutarnjiVijesti.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.