MELANIJA SE POSVAĐALA SA NAJBOLJOM DRUGARICOM! Ta žena ih drži u šaci jer zna GDE SU TROŠILI PARE OD INAUGURACIJE
Melanija Tramp, Foto: Youtube printscreen

neverovatno

MELANIJA SE POSVAĐALA SA NAJBOLJOM DRUGARICOM! Ta žena ih drži u šaci jer zna GDE SU TROŠILI PARE OD INAUGURACIJE

Koliko i na šta se trošio novac prilikom pripreme inauguracije Donalda Trampa, tema je o kojoj najviše zna Stefani Vinston Volkof

Objavljeno:

Koliko i na šta se trošio novac prilikom pripreme inauguracije Donalda Trampa, tema je o kojoj najviše zna Stefani Vinston Volkof, bivša savetnica i prijateljica prve dame Melanije Tramp. Ona je sada ključni svedok u istrazi.

U dokumentima sudskog poziva na desetak strana od Volkofove se traži da preda niz različitih informacija, uključujući i dokaze "lošeg i pogrešnog, ili pogrešno osigurane privatne koristi". Zatražena je i komunikacija između inauguracijskog komiteta i niza poslovnih sistema povezanih sa predsednikom Trampom ili njegovom porodicom, kao i njena komunikacija sa Trampovima, uključujući Donalda, Erika, Ivanku Tramp i Džereda Kušnera. Niz agencija istražuje Trampovu inauguraciji, pročešljava hiljade i hiljade dokumenata koje im je predao predsednički inauguracioni odbor. Istražuje se da li su donacije potrošene na nedopuštene načine, da li je osigurana korist određenim pojedincima ili je reč o novcu koji je došao od stranih donora. Ovo je već treći poziv koji je dobila, a prethodna dva su stigla iz kancelarije državnog tužioca za područje Njujorka. U izjavi iz marta ove godine Volkof je rekla da "o ovoj temi ne može da razgovara bez straha od legalnih i finansijskih posledica". Volkof je bila duboko povezana sa svim detaljima i planovima u vezi sa inauguracijom, troškovima, rasporedom i slično. Jedan izvor kaže da je bila jako pedantna oko stvari koje je čuvala, pa je tako troškove budžeta beležila u opširne tabele. Kada je stigla u Vašington, Volkof je bila neiskusna u politici, ali stručnjak na polju organizacije raznih događaja u kulturnim institucijama poput Lonkoln centra i magazina Vog. Belu kuću napustila je u februaru 2018. godine na vrhnucu kontroverzi kada je otkriveno da je njenoj kompaniji WIS Media Partners plaćeno blizu 26 miliona dolara za planiranje događaja oko inauguracije. Sradnici Trampovih mudro ćute, a ćuti i Bela kuća. Ranije su pak rekli da predsednik i prva dama nisu bili uključeni u planove oko inauguracije. Najveća razlika Trampove inauguracije u poređenju sa drugima upravo je u trošku. S 107 miliona dolara dvostruko je veća od Obamine iz 2009, ali i one Džordža V. Buša iz 2001. godine. Iako je i sama, prema tvrdnjama nekih izvora, pokazala da je zabrinuta oko troškova u vezi sa inauguravijom, prihvatila je posao jer navodno nije imala izbora. Bila je bliska sa prvom damom. Uprkos svemu oko inauguracije, Volkof je pristala da radi za Melaniju kao savetmica besplatno. Svojim prijateljim pak rekla je da veruje da je "žrtveno jagnje" kako bi se preusmerila pažnja sa ostalih ljudi uključenih u inauguraciju i koji su po njenom mišljenju krivi za rasipanje budžeta.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.