STOP za panamske dokumente: Dok ceo svet drhti, kineski tajkuni mirno spavaju! (FOTO)

crvena cenzura

STOP za panamske dokumente: Dok ceo svet drhti, kineski tajkuni mirno spavaju! (FOTO)

Na kineskom internetu se mogu naći samo informacije koje se ne odnose na Kinu, dok mediji navode da su to "napisali protivnici sa Zapada, posebno protivnici Vladimira Putina"
Objavljeno: 16:03h

Kineski korisnici interneta ne mogu da pretražuju vesti o svetskom poreskom skandalu "panamski dokumenti" zbog cenzure kineskih vlasti, javila je agencija AP dodajući da državni mediji takođe nemaju informacije o tome. Novinski članci i informacije na sajtovima i društvenim mrežama, na temu "panamskih dokumenata", danas se ne mogu otvoriti u Kini. Mesi, Platini i Darko Kovačević izbegavali plaćanje poreza! Panama pejpers ruši FIFA iz temelja! Na kineskom internetu se jedino mogu naći informacije koje se ne odnose na Kinu, kao na primer pretraga o fudbaleru Lionelu Mesiju koji je, prema dokumentima iz Paname, zajedno sa ocem optužen da poseduje ofšor kompaniju.

Kineski tabloid Global tajms danas je objavio tekst u kojem se navodi da iza dokumenata "stoji neidentifikovana moćna sila" i dodaje da su to "napisali protivnici sa Zapada, posebno protivnici ruskog predsednika Vladimira Putina", koji se pominje u "panamski dokumentima". Mnogi politički lideri, istaknute ličnosti, kao i nekoliko desetina milijardera nalaze se spisku Međunarodnog konzorcijuma istraživačkih novinara (ICIJ) koji je na osnovu dosijea procurelih iz panamske firme "Mosak Fonseka" sproveo istragu o ofšor poslovanju svetske elite. (Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.