TOPLOTNI TALAS DONEO VIBRIO BAKTERIJU: Voda je zaražena SMRTONOSNIM MIKROBIMA!
Visoke temperature, Foto: Nebojša Mandić

NIKAD NIJE BILO TOPLIJE

TOPLOTNI TALAS DONEO VIBRIO BAKTERIJU: Voda je zaražena SMRTONOSNIM MIKROBIMA!

Samo u Holandiji gotovo 400 ljudi preminulo je usled vrućina!

Objavljeno:

Toplotni talas koji je pogodio Evropu odneo je gotovo 400 života samo u Holandiji, i to u roku od nedelju dana. Temperaturni rekord u ovoj zemlji, star 75 godina, oboren je više puta, pa su tako u vojnoj vazdušnoj bazi "Gilze-Rijen", nedaleko od Brede, izmerena 39,2 stepena, a u Ajndhovenu je bilo za 0,1 stepen više.

Prema podacima holandske agencije za statistiku, u sedmici koja počinje 22. jula umrla su 2.964 lica, a to je za gotovo 15 odsto više smrtnih slučajeva u letnjem periodu nego inače.

Kako se navodi, u Evropi je ukupno umrlo 2.964 osoba tokom toplotnog talasa, počevši od nedelje 22. jula, što je za oko 15 odsto više od nedeljnog proseka tokom leta. Velika Britanija, Francuska, Belgija, Nemačka, Luksemburg i Holandija zabeležili su najviše temperature od početka merenja.

A u Baltičkom moru smrtonosni mikrobi ubili su državljanku Nemačke, nakon što su visoke temperature stvorile uslove da se opasni patogen brzo razmnožava.

Naime, nesrećna žena se zarazila smrtonosnom vibrio bakretijom, saopštila je nemačka državna kancelarija za zdravlje i socijalnu zaštitu. Kako se navodi, postoji nekoliko sojeva patogena, među ostalim neki od njih pripadaju bakteriji koja jede meso, a neki sojevi mogu da uzrokuju i koleru.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.