PUTIN I NOĆNI VUKOVI NA MOTORU OBIŠLI KRIM! Ove slike će raspametiti svakog Srbina (VIDEO)
Vladimir Putin na motoru, Foto: Printscreen/youtube

bilo mu je zadovoljstvo

PUTIN I NOĆNI VUKOVI NA MOTORU OBIŠLI KRIM! Ove slike će raspametiti svakog Srbina (VIDEO)

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je motociklističkom klubu "Noćni vukovi" desetogodišnjicu održavanja prve moto-revije na Krimu

Objavljeno:

Ruski predsednik, Vladimir Putin, je došao na glavni trg u Sevastopolju u pratnji lidera „Noćnih vukova" Aleksandra „Hirurga" Zaldostanova na motociklu „Ural", a potom se popeo na binu, sa koje se obratio motociklistima.

- Veoma mi je drago da vas vidim i veoma mi je prijatno što nastavljate tradiciju započetu pre deset godina. Čestitam vam 10-godišnjicu i želim vam sve najbolje - rekao je Putin.

On je dodao da je moto-revija na Krimu dobra ideja, koja okuplja ljubitelje tehnike i motocikala i sve one koji se punog srca i duše odnose prema domovini.

- Imate izvanrednu tradiciju, koja podržava sve ono što je najbolje u srcu ruskog čoveka i koja je povezana sa našom izvanrednom herojskom istorijom - rekao je Putin.

Ruski predsednik je dodao i da mu je veoma drago što tako „hrabri i odvažni momci daju primer mladima i što im pokazuju kako se treba odnositi prema Rusiji".

Zaldostanov je u ime „Noćnih vukova" zahvalio Putinu na podršci.

- Veoma sam vam zahvalan i imajte u vidu da smo svi mi vaša vojska - rekao je Zaldostanov.

Motociklisti su poklonili Putinu film "Ruski reaktor", koji su snimili tokom jedne od prethodnih motociklističkih revija na Krimu.

- Imam prijatelja Slovaka, Pitera Marčeka. Kada je prvi put došao ovde, rekao je: 'Ti si ovde izgradio Diznilend protiv rusofobije'. Tako su Evropljani prozvali ovo naše mesto, koje se dopalo Sevastopoljcima i svima u Rusiji - rekao je Zaldostanov.

Motociklistička revija "Senka Vavilona" se održava po 11. put. Ove godine je, prema rečima organizatora, na reviju stigla rekordno velika kolona motocikala iz Evrope. Kulminacija programa biće koncert na kojem će učestvovati i istaknuti pijanista Jurij Rozum, pevač i kompozitor Grigorij Leps, Sevastopoljski državni simfonijski orkestar, baletska grupa Ansambala pesama i plesa Crnomorske flote, kao i rok bendovi "Pilot" i "Kipelov".

Podsetimo, "Noćni vukovi" su veliki prijatelji i poštovaoci Srba i Srbije, a posebno je u sećanju ostao njihov "performans" povodom dvadesetogodišnjice NATO bombardovanja: Tada su, na čelu sa svojim liderom Aleksandrom Zaldastanovim - Hirurgom, odali ispred Ambasade Srbije u Moskvi počast žrtvama NATO agresije.

Najamnje 200 motociklista iz Moskve i drugih gradova Rusije je pred našu ambasadu stiglo oko podneva sa srpskim i ruskim zastavama, cvećem i vencima.

Oni su duž ograde Ambasade položili crvene karanfile, uramljene fotografije srpskih heroja-pilota, ikonu Svetog cara Lazara i upalili su sveće žrtvama NATO bombardovanja. Jedan venac je bio u bojama ruske trobojke, a na drugom je napisano: "Večna slava srpskoj braći".

U svom obraćanju Zaldastanov je naveo da su "Rusi i Srbi jednokrvni slovenski narodi, ujedinjeni u veri" i da „piju iz iste čaše".

- Kada sam bio u ovoj zemlji, kada sam stajao pred patrijarhom Irinejem, kada sam pročitao transparent raširen na fudbalskoj utakmici pred predsednikom Rusije, na kojoj je bio napisan tekst: "Stariji brate, poljubi majku našu i kaži joj: kaži da smo je dostojni i da se borimo i da cěemo se boriti", koji je postao glavni simbol i smisao bajk-šoua u Sevastopolju, osetio sam takav talas svetlosti i ljubavi prema ovoj božanskoj i nepokorenoj zemlji, da sam u dubini svoje duše shvatio da su naše sudbine nerazdvojne!", naveo je tada Hirurg.

Podsetimo, "Nocěni vukovi" su najmasovniji svetski motociklistički klub, koji broji preko pet hiljada članova u Rusiji, bivšim sovjetskim republikama, Srbiji, Republici Srpskoj, Makedoniji, Bugarskoj, Rumuniji...

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.