KRVAVI PROTESTI! Demonstrante ubijaju bojevom municijom u Sudanu!
Demonstracije u Sudanu, Foto: AP

HOROR!

KRVAVI PROTESTI! Demonstrante ubijaju bojevom municijom u Sudanu!

Najmanje četiri demonstranta ubijena su u Sudanu bojevom municijom u vreme masovnih protesta u Kartumu i drugim gradovima

Objavljeno:

Demonstranti su ubijeni usled nasilja bezbednosnih snaga nad učesnicima prodemokratskih demonstracija, saopštili su aktivisti.

Ubistva su se dogodila u gradu Omdurmanu, naveo je Komitet sudanskih lekara, deo koalicije na čelu protesta koji su u aprilu doveli do zbacivanja s vlasti dugogodišnjeg autokratskog predsednika Omara al-Bašira.

Na današnjim protestnim šetnjama traženo je privođenje pravdi odgovornih za ubistva najmanje šest osoba, među kojima je četvoro studenata, počinjena od strane bezbednosnih snaga tokom studentskih demonstracija u ponedeljak.

Pregovori vladajućeg vojnog saveta i lidera protesta u cilju postizanja sporazuma o podeli vlasti treba da budu nastavljeni kasnije danas, saopštila je koalicija koja predvodi demonstracije. Dve strane je trebalo da se sastanu u utorak, ali su pregovori odloženi posle ubistava na studentskom protestu.

Lideri protesta i vojna vlast postigli su u julu načelni dogovor o podeli vlasti, ali su ostali podeljeni po brojnim važnim pitanjima, među kojima je da li vojni komandanti treba da uživaju imunitet od gonjenja zbog nasilja nad demonstrantima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.