EVROPSKA UNIJA JE HITLEROV SAN, 11 NAČELA EU PREUZETO JE IZ NJEGOVOG PLANA IZ 1942! Boris Džonson se pogubio skroz!
Džonson je zagovarao Bregzit, Foto: AP

ODUVEK EVROSKEPTIK

EVROPSKA UNIJA JE HITLEROV SAN, 11 NAČELA EU PREUZETO JE IZ NJEGOVOG PLANA IZ 1942! Boris Džonson se pogubio skroz!

Džonson je u intervjuu za Sandej telegraf u maju 2016. uporedio je ciljeve Evropske unije (EU) sa Hitlerovim ciljevima

Objavljeno:

Boris Džonson, aktuelni premijer Velike Britanije, imao je burnu i skandaloznu prošlost, kao i neke ranije izjave koje su jako nepromišljene.

Tako je Džonson je u intervjuu za Sandej telegraf u maju 2016. uporedio je ciljeve Evropske unije (EU) sa Hitlerovim ciljevima, navodeći da EU pokušava da stvori "superdržavu" poput one koju je želeo da stvori Adolf Hitler.

Džonson je u intervjuu za Sandej telegraf rekao da su osuđeni na propast pokušaji da se kontinent ujedini pod jednom vlašću, koji u evropskoj istoriji dominiraju već 2.000 godina. - Napoleon, Hitler, razni ljudi pokušali su da ujedine Evropu i svi pokušaji su se završili tragično. EU je pokušaj da se to učini različitim metodama - naveo je tada Džonson.

Po njegovim rečima, EU je grešila, što je dovelo do porasta tenzija među njenim članicama, ali je i ojačalo nemačku superiornost, i doprinelo razaranju ekonomija Grčke i Italije.

Njegova izjava tada je razbesnela je zagovornike ostanka Velike Britanije u EU, koji su na kraju i izgubili na referenudumu gde je izglasano da Britanija izađe iz ove političke zajednice. Džonson, danas premijer, tada je bio jedan od najvećih zagovornika Bregzita.

Ideje o nacističkim korenima Evropske unije pre Džonsona je zagovarao britanski akademik Rodni Etkinson.

U knjizi “Začarani evropski krug” Etkinson, iznosi dokaze da je 11 načela na kojima se EU zasniva, preuzeto iz Hitlerovog plana iz 1942. za ujedinjenje Evrope pod nemačkom čizmom, od Evropske centralne banke do evropskog monetarnog sistema.

Etkinson je tvrdio da su vodeće ličnosti poput Valtera Halstajna, Valtera Fanka, Alfreda Toepfera, Pola Henrika Spaka i Hansa Josefa Globkea bili aktivne pristaše evropskog fašizma u četrdesetima i kritični promotori Evropske unije 1950-ih.

Nacisti su ustanovili nagradu Karlo Veliki onima koji su najviše učinili na izgradnji Evropske unije (Bil Klinton, , Toni Bler, Roj Dženkins itd.). A jedan od vodećih evropskih pokreta koji promovišu etnički regionalizam osnovali su nacisti, a danas ga finansira nemačka vlada (Savezna unija evropskih nacionalnosti), tvrdi Etkinson.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.