ITALIJANSKA EKSTREMNA DESNICA NEZADOVOLJNA: Pariz poklonio novac NVO! Evo i zbog čega
Đorđa Meloni, Foto: Printscreen

BOJKOT

ITALIJANSKA EKSTREMNA DESNICA NEZADOVOLJNA: Pariz poklonio novac NVO! Evo i zbog čega

Pariske vlasti će dodeliti medalje komandatima Si voča Karoli Rakete i Piji Klemp kao priznanje što svakodnevno rade na spasavanju migranata

Objavljeno: 22:49h

Liderka jedne male italijanske ekstremno desničarske stranke Đorđa Meloni bojkotovala je danas prijem u francuskoj ambasadi u Rimu povodom praznika Dana pada Bastilje, jer je "zgrožena" što su gradske vlasti Pariza poklonile 100.000 evra jednoj nevladinoj organizaciji koja spasava migrante.

Oko 20 članova stranke Italijanska braća (Fratelli d'Italia) danas je protestovalo ispred francuske ambasade u Rimu u trenutku ulaska zvanica na prijem.

"Pored toga što je odato priznanje komandi broda Si voča (Sea Watch), Pariz je donirao 100.000 evra nevladinoj organizaciji SOS Mediteran za dalje misije spasavanja. Pretpostavljam da će se te misije završavati na francuskim lukama", navela je Melonijeva na Fejsbuku osudjujući "nove i nedopustive provokacije Pariza".

Pariske vlasti će dodeliti medalje komandatima Si voča Karoli Rakete i Piji Klemp kao priznanje što svakodnevno rade na spasavanju migranata. Protiv obe se vode sudske procedure u Italiji gde su optužene za pomoć ilegalnoj imigraciji.

Pariz će pored toga pokloniti 100.000 evra organizaciji SOS Mediteran za novu kampanju spasavanja migranata.

Italijanski ministar unutrašnjih poslova koji je lider ekstremno desničarske stranke Liga, Mateo Salvini kritikovao je najavu iz Pariza navodeći da je u pitanju "francusko licemerje".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.