NESTALA JE U VATIKANU PRE 36 GODINA: Otvorili su grobove i OSTALI BEZ REČI ZAUVEK
Misterija u Vatikanu, Foto: printscreen/youtube

misterija

NESTALA JE U VATIKANU PRE 36 GODINA: Otvorili su grobove i OSTALI BEZ REČI ZAUVEK

Emanuelin nestanak se povezivao s mafijom i vatikanskom bankom, ali se spominjalo i da ju je oteo jedan vatikanski žandar koji je organizirao seksualne orgije

Objavljeno:

Emanuela Orlandi nestala je pre 36 godina. Njen nestanak je jedan od najvećih misterija savremene istorije Vatikana. Emanula je bila ćerka sluge pape Ivana Pavla II i imala je vatikansko državljanstvo. Nestala je u 15. godina u središtu Rima.

Na vatikanskom groblju su u četvrtak otvorili dva groba iz 19. veka. Reč je o grobovima dve princeze.

- Potraga je bila bez rezultata. U grobovima nismo našli ljudske ostatke niti urne. Grobovi su bili potpuno prazni - rekao je prenosilac iz Vatikana Alessandro Gisotti, piše Bild.

Pietro Orlandi (60), Emanuelin brat godinama se bori za pravdu. U četvrtak je bio pun nade.

- Što danas pronađemo, promieniće sve - rekao je pre ekshumacije kojoj je prisustvovao kao i njegov advokat Laura Sgro. Pietro Orlandi je svojevremeno rekao kako ih je papa Ivan Pavao II posetio šest meseci nakon što je Emanuela nestala i govorio je o međunarodnom terorizmu.

- Sastao sam se i s papom Franjom nakon što je bio izabran. Rekao sam mu da se nadam da je Emanuela živa. On mi je tada rekao da je ona na nebu. Tada sam zaključio da on o svemu zna više nego mi - rekao je pre nekoliko godina Pietro Orlandi.

Emanuelin nestanak se povezivao s mafijom i vatikanskom bankom, ali se spominjalo i da ju je oteo jedan vatikanski žandar koji je organizirao seksualne orgije. Prošle godine su istražitelji u Vatikanu u grobnici talijanskog mafijaša Enrica De Pedisa, šefa zloglasne skupine Banda della Magliana, u njegovom kovčegu pronašli kutiju s ljudskim kostima koje ne pripadaju Enricu. Posumnjali su da bi se moglo raditi o posmrtnim ostacima nestale Emanuele. Istraga i analize su trajale mesecima, a onda je objavljeno kako u grobnici mafijaša nisu pronađene niti Emanueline kosti niti ikakvi dokazi koji bi mogli pomoći u otkrivanju toga što se s njom zaista dogodilo.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.