MELANIJI TRAMP DIŽU SPOMENIK! Njena statua će biti u njenom rodnom gradu!
Deo te izložbe biće i priča o Melaniji Tramp., Foto: EPA/ Jim Lo Scalzo

Skandalozno

MELANIJI TRAMP DIŽU SPOMENIK! Njena statua će biti u njenom rodnom gradu!

Bar je pogodio haljinu

Objavljeno:

Američki umetnik Bred Dauni nalazi se u Sloveniji gde će se u četvrtak, u galeriji Vžigalica, otvoriti njegova izložba This Echo.

Deo te izložbe biće i priča o Melaniji Tramp. Daun je istraživao Sevnicu i okolinu odakle dolazi supruga američkog predsednika Donalda Trampa. Kaže kako je hteo da čuje jezik kojim govore, kakav je svakodnevni život radničke klase i ostale stvari iz života lokalnih ljudi.

Statua Melanije Tramp stoji od marta u selu Rožno, samo nekoliko kilometara od Sevnice, a skulptura će zvanično biti otvorena u petak kada će biti organizovan autobuski prevoz iz Ljubljane.

Za statuu Melanije Dauni je angažovao slovenačkog autora. Jedini zahtev kod izrade statute bio je taj da Melanija mora imati haljinu iste boje kao što je imala na inauguraciji Donalda Trampa, sve ostalo je umetnička sloboda. Dauni je rekao i kako je hteo da statua napravi neko ko nije akademski umetnik i da je pripadnik radničke klase, kao što je to bio Melanijin otac.

Hteo sam da se posao napravi s motornom testerom. I hteo sam da skulptura bude pričvršćena za pod - rekao je Dauni i objasnio da uvek ostanemo povezani s domom iako ga napustimo, piše Dnevnik.si.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.