TITO BOSNA POSLAO PORUKU BALKANU NAKON ŠTO JE POSTAO HIT: Otkrio kakve veze ima zaista sa bivšim predsednikom SFRJ
Josip Broz Tito, Foto: Profimedia

zanimljivo

TITO BOSNA POSLAO PORUKU BALKANU NAKON ŠTO JE POSTAO HIT: Otkrio kakve veze ima zaista sa bivšim predsednikom SFRJ

S obzirom da su se mnogi pitali da li je to njegovo stvarno ime, on se obratio građanima Bosne i Hercegovine putem Tvitera

Objavljeno: 22:32h

Indonežanski reporter sa kanala CNBC Indonezija postao je pravi hit na Balkanu zahvljujući neobičnoj kombinaciji imena i prezimena.

Novinar iz Indonezije Tito Bosnia koji je zbog svog neobičnog imena i prezimena postao hit na društvenim mrežama u BiH, sada se i oglasio.

S obzirom da su se mnogi pitali da li je to njegovo stvarno ime, on se obratio građanima Bosne i Hercegovine putem Tvitera i otkrio ko mu je dao ime.

- Zdravo, moje ime je Tito Bosna. U poslednjih nekoliko dana, identitet mog imena privukao je veliku pažnju medija u Bosni i Hercegovini. Moj otac, koji mi je dao ime, je veliki obožavatelj Josipa Broza Tita. Dao mi je ime u nadi da će tako dati optimizam Bosni i Hercegovini, koja je jednom doživela građanski rat u Jugoslaviji, zemlji u kojoj je Tito nekad služio kao premijer, a potom i kao predsednik. To je moje pojašnjenje građanima i medijima u Bosni i Hercegovini koji su došli da me direktno pitaju o mom imenu. Hvala vam puno, moje čestitke i poštovanje voljenim građanima Bosne i Hercegovine - poručio je novinar koji radi za CNBC Indonezija.

U arhivi Gugla, ali i CNBC-ijeveg Jutjub kanala ima nekoliko videa na kojima ovaj novinar izveštava, a svaki put je potpisan kako Tito Bosnia.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.