BOING 737 MAKS SE DVA PUTA SRUŠIO! Sada mu je otkriven NOVI PROBLEM
Ilustracija / Boing 737, Foto: Profimedia

neverovatno

BOING 737 MAKS SE DVA PUTA SRUŠIO! Sada mu je otkriven NOVI PROBLEM

Serija "737 maks" povučena je iz saobraćaja nakon što su sredinom pada pala dva aviona, odnevši 346 života

Objavljeno:

Američka Savezna uprava za civilno vazduhoplovstvo (FAA) otkrila je novi problem uavionima tipa "boing 737 maks", za koje je, posle dva pada, uvedena zabrana leta širom sveta.

Kako je u sredu saopštila FAA, nedavno je otkriven "mogući rizik", ali nije iznela konkretnije podatke. Iz obaveštenih krugova se, međutim, saznaje da su piloti FAA prilikom testova na simulatoru leta imali teškoća prilikom ponovnog uspostavljanja kontrole nad avionom posle aktiviranja sistema za stabilizaciju MCAS.

Serija "737 maks" povučena je iz saobraćaja nakon što su sredinom pada pala dva aviona, odnevši 346 života. Prema prvim informacijama, uzrok je verovatno "Boingov" softver za upravljanje, ali iz saopštenja nije jasno da li je novootkriveni problem povezan s tim.

"Boing" je saopštio da već mesecima ažurira softver kako bi ispunio potrebne uslove. Kako navode, koncern je saglasan sa novim zahtevima FAA i radi na njihovom ispunjenju.

Novootkriveni nedostatak mogao bi još više da odloži dobijanje odobrenja za let serije "737 maks" koju "Boing" željno iščekuje.

Za koncern i povezane avio-kompanije prekid saobraćaja predstavlja ozbiljno finansijsko opterećenje.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/stern.de)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.