U OVOJ ZEMLJI LETOVANJE JE SKORO BAGATELA: Kafa je 0,6 €, ručak u restoranu 6 evra, a tek plaža…
A more je prelepo!, Foto: Filip Plavčić

letujte džabaka!

U OVOJ ZEMLJI LETOVANJE JE SKORO BAGATELA: Kafa je 0,6 €, ručak u restoranu 6 evra, a tek plaža…

Za kupovinu u supermarketu vam dnevno treba oko 6 evra

Objavljeno: 20:44h

Ogromnom brzinom nam se bliži leto, a oni koji planiraju, već su odavno krenuli sa uplaćivanjem letnjih aranžmana.

Međutim, ne moramo baš planirati letovanje na Jadranu, Turskoj ili Grčkoj. Postoji još jedna destinacija koja je postala popularna. To je naravno, Bugarska.

U ovoj zemlji se može pronaći aranžman za letovanje po ceni i od 150 evra, ukoliko preko agencije rezervišete za hotel od 2 zvezdice. Za više, npr. 500 evra, možete pronaći i smeštaj u hotelu sa 5 zvezdica.

Kao i u svim zemljama, letovanje je jeftinije u toku predsezone i posle sezone. Tako, u Bugarskoj, u toku septembra, avgusta ili juna možete naći smeštaj od 8 do 30 vura za dan, a prosečna cena noćenja u hotelima sa 2 ili 3 zvezdice ide do 12 evra.

Za kupovinu u supermarketu vam dnevno treba oko 6 evra. To je samo za osnovne namirnice bez računanja alkohola ili cigareta.

Vrsta domaćeg piva, gazirani napici, litar mleka, kafa, i 10 komada jaja koštaju oko 1 euro. Beli hleb je 50 centi, a isto toliko vam treba i za vodu i kilogram paradajza, krompira ili jabuka.

U kafiću za kafu izdvojite 50 centi, a u restoranu za dobar ručak 5 evra.

Cigarete su skupe. Marlboro je 3 evra.

Kokteli su između 3 i 8 eura.

Najpopularnija letovališta u Bugarskoj

Kiten

To je letovalište na Crnom Moru, udaljeno 450 km od Sofije. Ima nekoliko plaža, a obgrljeno je planinom Strandža. Odlično za mlade, ima puno diskoteka, kafića i radnji.

Nesebar

Ovo je jedno od glavnih turističkih mesta sa mnogo hotela i Sunčevim bregom koji se nalazi severno od Nesebara. Odlično mesto i za ljubitelje istorije jer ima i mnogo istorijskih lokaliteta. Originalno, ovo naselje, tj. njegov stari deo, nalazi se na ostrvu koje je spojeno vještačkim zemljouzom.

Sunčev Breg

To je jedno od najmodernijih letovališta u Bugarskoj. Smešteno je na obali Crnog Mora, a plaža mu se proteže oko 8 km. Krajnji severni deo letovališta se proteže uz obronke Stare Planine.

Zlatni Pjasci

Zlatjni Pjasci je najluksuznije ljetovalište od svih pomenutih. Ima prelepu plažu i brda prekrivena šumom koja se slivaju sve do jedne od najlepših plaža Crnog Mora. Nalazi se u neposrednoj blizini istorijskog grada Varne, najveće luke u Bugarskoj, i oko 25 km je udaljeno od aerodroma.

Plaža u ovom letovalištu je bogata finim pijeskom, toplim morem, starim šumama i lekovitim potocima. Ovo mesto nudi fantastične uslove za lep odmor, a ima i dobru ponudu sportskih aktivnosti i raznih vidova zabave.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.