DA LI JE TRAMP UPRAVO NAJAVIO TREĆI SVETSKI RAT: Ovih reči američkog predsednika PLAŠIO SE CEO SVET!
Donald Tramp, lider SAD, Foto: AP

užas

DA LI JE TRAMP UPRAVO NAJAVIO TREĆI SVETSKI RAT: Ovih reči američkog predsednika PLAŠIO SE CEO SVET!

On je dao intervju Pirsu Morganu

Objavljeno: 09:22h

Svi na svetu se plaše mogućnosti eskalacije sukoba na Bliskom istoku, a predsednik SAD Donald Tramp je upravo najavio veoma loše vesti.

On je, naime, u intervjuu sa Pirsom Morganom rekao da je "rat Irana i SAD moguć".

On je, međutim, rekao da on ne traži oružani sukob sa Teheranom. Ipak, izričit je u tome da se Iranu ne doputi da ima nuklearno oružje.

- Jedina stvar koju ne smemo da im dopustimo je nuklearno oružje. Znam dosta o nukleranom oružju. Prošao sam trening i proučavao sam to - rekao je Tramp.

Tramp je zatim govorio o "ogromnoj odgovornosti" koju ima na čelu nuklearnog arsenalana SAD, ali je uveravao da je sposoban da njime upravlja.

Emitovan na Good Morning Britain, ovaj intervju dolazi poslednjeg dana Trampove državne posete Velikoj Britaniji. Tramp se borio da angažuje Veliku Britaniju i druge evropske saveznike u svom novom režimu sankcija protiv Irana, nakon što je jednostrano povukao SAD iz značajnog nuklearnog sporazuma (poznatog kao JCPOA).

Tenzije između SAD i Irana su u porastu, a Vašington je pojačao svoju vojnu moć na Bliskom istoku kao "upozorenje" Teheranu. Sjedinjene Države optužile su potonje za planiranje napada na njihove građane u susednim zemljama i sabotiranje nekoliko naftnih tankera na obali UAE - bez pružanja dokaza u prilog svojim tvrdnjama.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.