NAJSTRAŠNIJI SNIMAK PADA AVIONA U MOSKVI DO SADA: Ovakav horor se retko kada viđa! JEZIVO! (VIDEO)
Na snimku se vidi kako pilot tek iz drugog pokušaja uspeva da prizemlji avion, Foto: printscreen YT

užas

NAJSTRAŠNIJI SNIMAK PADA AVIONA U MOSKVI DO SADA: Ovakav horor se retko kada viđa! JEZIVO! (VIDEO)

Pilot Aeroflotovog aviona "superdžet-100" ispričao je kako je udar munje izazvao nesretni niz događaja i doveo do tragedije

Objavljeno:

Desetak dana posle stravične nesreće na moskovskom aerodromu Šeremetjevo pojavio se novi snimak prinudnog sletanja ruskog putničkog aviona prilikom kog se avion zapalio i stradala 41 osoba.

Na snimku se vidi kako pilot tek iz drugog pokušaja uspeva da prizemlji avion, a pre toga se nekoliko puta odbijao od piste kao lopta. Po 'tvrdom' sletanju, repni deo aviona se zapalio zbog čega je stradalo toliko ljudi.

Pilot Aeroflotovog aviona "superdžet-100" ispričao je kako je udar munje izazvao nesretni niz događaja i doveo do tragedije.

Kapetan leta Denis Evdokimov rekao je za ruske medije da je avion koji je poleteo u Murmansk sa 73 putnika i pet članova posade, morao je prisilno da sleti pošto su instrumenti prestali da rade zbog udara munje.

"Zbog munje smo izgubili radijsku vezu", rekao je pilot za ruski tabloid Komsomolsku Pravdu.

"Uspeli smo da uspostavimo vezu pomoću frekvencije za slanje signala u slučaju opasnosti, ali je bila kratka i isprekidana (...) Uspeli smo da progovorimo nekoliko reči, a zatim se veza izgubila", dodao je.

Kapetan je rekao da se avion zapalio zbog toga što je kod prizemljenja svom snagom udarila o tlo, a veruje se da je uzrok sigurno taj što su rezervoari bili puni goriva. Većina poginulih ugušila dimom koji je ispunio avion. Osim toga, dosta putnika je zadobila teške opekotine.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.