Kontinuitet: Severna Koreja ispalila još dve rakete! (FOTO)

Testovi se nastavljaju

Kontinuitet: Severna Koreja ispalila još dve rakete! (FOTO)

Prva raketa "Rodong" pala je u Japansko more nakon što je prešla put od 800 kilometara. Druga raketa, koja je ispaljena 22 minute nakon prve, takođe iz grada Sukčona, nakon što je dostigla visinu od 17 kilometara, nestala je sa radara
Objavljeno:

Zveckanje oružjem na Dalekom istoku se nastavlja! Severna Koreja ispalila je dve balističke rakete iz grada Sukčon, nedaleko od glavnog grada Pjongjanga, saopšteno je iz Komande zajedničkih snaga Južne Koreje i SAD, prenosi Anadolu Agency (AA). Osladili mu se testovi: Kim Džong Un najavio nove nuklearne probe! (FOTO) Prva raketa "Rodong" pala je u Japansko more nakon što je prešla put od 800 kilometara. Druga raketa, koja je ispaljena 22 minute nakon prve, takođe iz grada Sukchona, nakon što je dostigla visinu od 17 kilometara, nestala je sa radara.

Vojni izvori navode kako postoji mogućnost da je druga raketa eksplodirala u vazduhu. Inače, severnokorejske vlasti tvrde kako raketa "Rodong" ima domet od 1.300 kilometara. Mediji navode kako Pjongjang sve češćim lansiranjem raketa preti Južnoj Koreji i Japanu. Navodi se takođe, da je broj vojnika na zajedničkoj vojnoj vežbi Južne Koreje i SAD, ove godine za duplo veći u odnosu na prethodne.
Podsetimo, Severna Koreja je 6. januara saopštila da je lansirala hidrogensku bombu, nakon čega je naišla na osude brojnih zemalja, a Savet bezbednosti UN donelo odluku o pooštravanju sankcija ovoj zemlji. (Espreso.co.rs / AA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.