KUPIO GOLFA KECA ZA 500 EVRA, A ONDA NAPRAVIO ZVER OD NJEGA: Sada ga prodaje za 19.000 evra! OVO JE HIT (FOTO)
Izvesni Patrik Melke iz Štutgarta postavio je na sajtu mobile.de oglas u kojem za primerak prve generacije Golfa GTI traži 19.000 evra, Foto: mobile.de

ima li kupaca?

KUPIO GOLFA KECA ZA 500 EVRA, A ONDA NAPRAVIO ZVER OD NJEGA: Sada ga prodaje za 19.000 evra! OVO JE HIT (FOTO)

Kad se pojavio na tržištu koštao je 13.850 nemačkih maraka

Objavljeno:

Kad se 1976. godine pojavio na tržištu GOLF GTI je koštao 13.850 nemačkih maraka. Ljubitelji automobila bili su šokirani kada se društvenim mrežama proširila vest da se, na najvećem sajtu za prodaju polovnih vozila, prvi model Golfa proizveden davne 1983. godine nudi za senzacionalnih 19.000 evra!

Izvesni Patrik Melke iz Štutgarta postavio je na sajtu mobile.de oglas u kojem za primerak prve generacije Golfa GTI traži 19.000 evra, iako automobili ovog modela i starosti mogu da se nađu za cenu koja se dobije kada od ove cifre oduzmete dve nule.

Unutrašnjost Golf GTI
Unutrašnjost Golf GTI foto: mobile.de

Ipak, nije u pitanju greška prilikom postavljanja oglasa već modifikovan primerak veoma popularnog modela. “Za sve kojima je vožnja zabava” – bila je jedan od uvodnih rečenica u materijalima podeljenim novinarima 1976. na predstavljanju Golfa GTI. Fraza koja najbolje opisuje stvaranje modela s kojim je Folksvagen uveo novi segment automobila i prisilio konkurenciju na prestrojavanje.

Kad se pojavio na tržištu koštao je 13.850 nemačkih maraka. Motor sa 110 konjskih snaga u autu koji teži tek 810 kilograma garantovao je stizanje do stotke za 8,2 sekunde i maksimalnih 182 km/h, a jaki aduti bili su robusnost, pouzdanost i umerena potrošnja.

Motor Golf GTI
Motor Golf GTI foto: mobile.de

Možda nije slučajno što se ovaj stanovnik Štutgarta odlučio da baš na 40. godišnjicu od nastanka modela ponudi svoj primerak na prodaju. Njegov Golf je značajno izmenjen, motor je friziran pa umesto standarnih 110 razvija neverovatnih 600 konjskih snaga.

Takođe, ofarban je specijalnom bojom ugrađene su velike crvene aluminijumske felne. U oglasu se navodi da je automobil proizveden 1983. godine prešao samo 5.000 kilometara, a na slikama se može videti da je unutrašnjost vozila u izuzetnom stanju.

Prednja strana Golf-a GTI
Prednja strana Golf-a GTI foto: mobile.de

Ipak, to ne objašnjava u potpunosti veoma visoku cenu, pogotovo što se za 19.000 evra mogu kupiti mnogo mlađi i luksuzniji modeli sportskih automobila. Verovatno je zbog toga ponosni vlasnik ovog Golga GTI napisao da je u poslednje vreme primio previše poziva od nedovoljno ozbiljnih kupaca, pa je naglasio da nikakvo cenkanje ne dolazi u obzir.

Oglas na molbil.de
Oglas na molbil.de foto: mobile.de

Ostaje nam samo da sačekamo i saznamo da li će se naći dovoljno veliki zaluđenik za legendarni GTI ili će Patrik ipak morati da se zadovolji manjom cifrom za svog ljubimca.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.