RUSI ODLUČILI DA NE ĆUTE: Oglasili su se povodom HAPŠENJA ASANŽA! OVO JE NJIHOVA JASNA PORUKA! (VIDEO)
Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž, Foto: Printscreen Youtube

rekli šta su imali

RUSI ODLUČILI DA NE ĆUTE: Oglasili su se povodom HAPŠENJA ASANŽA! OVO JE NJIHOVA JASNA PORUKA! (VIDEO)

Njihov stav je jasan!

Objavljeno:

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž uhapšen je u ekvadorskoj ambasadi u Ujedinjenom Kraljevstvu i ostaće u policijskom pritvoru u centru Londona dok ga ne dovedu pred sud, što je planirano da bude što pre moguće, saopštila je ranije danas londonska policija.

Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova komentarisala je odluku Ekvadora o opozivu azila osnivaču Vikiliksa DŽulijanu Asanžu na sledeći način.

- “Ruka demokratije” davi “grlo slobode” – napisala je na svojoj Fejsbuk stranici.

Ranije je londonska policija saopštila da je Asanž uhapšen u ekvadorskoj ambasadi i trenutno je u policijskoj stanici. Moskva se nada da će se poštovati prava uhapšenog Asanža.

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov takođe je komentarisao ovo pitanje, rekavši da se Kremlj nada da će se prava osnivača Vikiliksa DŽulijana Asanža, koji je uhapšen u Londonu ranije 11. aprila, poštovati.

- On je uhapšen u Londonu, tako da sada ne mogu ništa da kažem. Svakako se nadamo da će se sva njegova prava poštovati - rekao je Peskov novinarima na pitanje da li je moguće da će Rusija odobriti Asanžu azil.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Pravda)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.