SKANDAL SVETSKIH RAZMERA: Hakeri upali u telefon NAJBOGATIJEG čoveka na svetu i pronašli SRAMAN sadržaj!
Početkom ove godine hakerska afera je potresla svet biznisa, Foto: Profimedia

prevara

SKANDAL SVETSKIH RAZMERA: Hakeri upali u telefon NAJBOGATIJEG čoveka na svetu i pronašli SRAMAN sadržaj!

Šef bezbednosne službe Amazona je objavio da je njihova istraga pokazala kako je Bezosov telefon bio hakovan

Objavljeno:

Početkom ove godine hakerska afera je potresla svet biznisa. Na udaru hakera, naime, našao se važan poslovan čovek, kome su hakeri pretili da će poverljive podatke skinute sa telefona, pustiti u javnost.

Radi se o šefu ,,Amazona'', Džefu Bezosu. On se osim po svojim poslovnim uspesima, u medijima našao i zbog svog privatnog života. Najavio je razvod od dugogodišnje supruge, ali je morao da se obračuna i sa ucenjivačkom pretnjom američkog časopisa National Enquirer.

Oni su Bezosu pretili da će u javnost pustiti privatne fotografije i poruke koje je razmenjivao sa ljubavnicom.

To, međutim, šefa Amazona nije preterano pogodilo, pa je mrtav - hladan na Internetu objavio sadržaj te ucene i sve podatke koji bi nekoga mogli da zanimaju, umesto da isplati traženu sumu novca časopisu. Međutim, ono što je, svakako, bilo sumnjivo je kako je neko uopšte mogao da dođe do privatnih podataka iz mobilnog telefona najbogatijeg čoveka na svetu.

Šef bezbednosne službe Amazona je objavio da je njihova istraga pokazala kako je Bezosov telefon bio hakovan. Pristup podacima u njemu navodno je imala izvesna hakerska grupa iz Saudijske Arabije. Za sada nije poznato u kom obimu su imali mogućnost da "kopaju" po Bezosovom telefonu, niti da li je časopis imao saznanja o tome. Istraga se nastavlja, a Amazonovi stručnjaci su slučaj predali FBI-u.

Nagađa se kako su Saudijci pokrenuli hakovaje Džefa Bezosa kako bi se osvetili za pisanje njegovog Washington Posta, u kome je ta zemlja optužena ubojstvo saudijskog novinara Džamala Kašogija koji je nestao početkom oktobra u saudijskoj ambasadi u Istanbulu.

Što je od svega istina, ostaje da se vidi. Za, međutim, nije poznato ni koji model telefona je Bezos koristio.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.