MALA MILA UMIRE! Jedina nada za njeno lečenje je bolnica u Filadelfiji!
Mila Rončević ima dve godine i umire od leukemije, Foto: Marin Rončević

apel za pomoć

MALA MILA UMIRE! Jedina nada za njeno lečenje je bolnica u Filadelfiji!

Pomozite maloj Mili!

Objavljeno:

Mila Rončević ima dve godine i umire od leukemije, a jedina nada za njeno izlečenje je bolnica u Filadelfiji.

Index, u koordinaciji s drugim medijima, ovim putem apeluje na sve ljude u Hrvatskoj da se priključe i pomognu malenoj devojčici. U roku od nekoliko dana mora da se skupi oko tri miliona dolara, kako bi devojčica otišla na lečenje u Ameriku.

Molba za pomoć

Marin Rončević, Milin otac, počeo je pre dve godine da sakuplja novac. U prikupljanju sredstava pomaže mu majka Hrabrog lava, pokojne Nore Šitum. Na svom Fejsbuk profilu objavio je molbu za pomoć.

Iako je prva procena bila da su troškovi lečenja oko milion dolara, ta brojka je narasla na nešto manje od tri miliona dolara, odnosno oko 18 miliona kuna.

"Dragi rođaci i prijatelji,

Ovo je Mila Rončević, moja i Sanjina mlađa ćerka. Mila ima nepune 2 godine i već se godinu dana bori sa leukemijom. U Europi uspešan nastavak lečenja nije moguć i Milina zadnja šansa za život je lečenje u bolnici u Filadelfiji. Troškovi lečenja su vrtoglavi, procenjuju se na oko 1.000.000,00 USD. (Tačan iznos kroz dan dva, čekamo)", napisao je.

Ovim putem molimo sve koji mogu da uplate novac za našu Milu, koliko mogu i žele na HR3641330063110002644 na ime Marin Rončević, (adresa: Hreljin 33B, 51226 Hreljin), opis plaćanja obavezno - “darovanje za zdravstvene potrebe - lečenje Mile Rončević”. Model plaćanja je 99. Naziv banke: Banka Kovanica d.d. Varaždin. Svaka kuna je dobrodošla i svaka minuta je važna. Za plaćanja iz inostranstva, BIC/SWIFT je SKOVHR22.

Prodaju sve što imaju

S Marinom su se novinari čuli pre nekoliko sati.

Slomljen, rekao nam je kako nema šanse. Nekoliko minuta pre našeg poziva, javili su mu iz bolnice kako će troškovi premašiti njegova očekivanja. Marin i njegova porodica su do tada pretpostavljali da će cena iznositi oko milion dolara, prema razgovoru s majkom Nore Šitum i prema konsultacijama s hrvatskim i evropskim stručnjacima.U neformalnom razgovoru sa direktorkom bolnice i koordinatorom lečenja njegove ćerke, večeras je saznao kako će cena lečenja iznositi između 2,7 i 2,8 milijuna dolara. Ako plate u gotovini i ako ih ne pokrije osiguranje, odobren im je popust do 20 posto.

Marin prodaje porodičnu kuću. Njegovi roditelji prodaju vikendicu. Njihovi roditelji i rođaci predali su svoje životne ušteđevine.

"Nitko ne može skupiti toliki novac"

Kad smo ga nazvali, Marin je hteo da zaustavi akciju i da počne da vraća novac ljudima. Zamolio nas je da ništa ne objavljujemo.

"Nema šanse. Niko ne može da sakupi toliki novac u nekoliko dana. Moraćemo da ostanemo ovde i suočimo se sa 1% šanse da će se izlečiti.

Zaustavili smo ga i nagovorili da se predomisli.

"Mila bi trebala sutra da dobije drugi cikluc lečenja. Prevelik je rizik, moramo početi ovde", govori nam Marin dok se čuje kako njegova supruga, lekarka, šapće u pozadini. Oboje su u bolnici, uz Milu.

Jedina šansa

"Mila ima rani relaps. To znači da joj se bolest vratila jako brzo nakon što je bila u remisiji.

Lečila se citostatskom terapijom u pet ciklusa i nakon drugog ciklusa je postigla kompletnu molekularnu remisiju. Bila je dobro, odradila je dva ciklusa i bila je u remisiji sve do pred mesec dana kada se bolest neočekivano vratila", priča nam Marin.

"Akciju smo pokrenuli zato što se rani relaps i refraktorna leukemija najuspješnije leči u Filadelfiji. U toj bolnici radi najveći svetski stručnjak dr. Richard Aplenc. Milin nalaz punkcije koštane srži iznosio je 88 posto (malignih ćelija). To su jako loši rezultati koji ukazuju na jako otpornu leukemiju", Marin ubrzano priča.

U Americi ima značajne šanse

"Šanse za Milino izlečenje u Americi su značajne. U slučaju da novac ne bude prikupljen, biće preusmeren u fondaciju Nore Šitum. Svaka uplata biće prijavljena", naglašava Marin.

Mila peva

U pozadini se čuje kako neto peva.

"Mila je sad odlično", kaže nam Marin.

"Izgleda odlično, peva, pleše i smeje se, ovih zadnjih 7 dana otkad se oporavila od hemoterapije", kaže nam Marin Rončević koji ne veruje da se toliki novac može sakupiti u tako kratkom roku.

Razuverimo ga!

Ovim putem molimo sve koji mogu da uplate novac za Milu na HR3641330063110002644 na ime Marin Rončević (adresa: Hreljin 33B 51226 Hreljin), opis plaćanja obavezno - “darovanje za zdravstvene potrebe - lečenje Mile Rončević”. Model plaćanja je 99. Naziv banke: Banka Kovanica d.d. Varaždin. Svaka kuna je dobrodošla i svaka minuta je važna. Za plaćanja iz inostranstva, BIC/SWIFT je SKOVHR22.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.