MAJKA JE STALNO DOLAZILA PO NJEGA, ALI TOG KOBNOG DANA NIJE MOGLA: Detalji ubistva kosovskog dečaka (7) su mučni...
Ubijeni dečak, Foto: Facebook

horor u bazelu

MAJKA JE STALNO DOLAZILA PO NJEGA, ALI TOG KOBNOG DANA NIJE MOGLA: Detalji ubistva kosovskog dečaka (7) su mučni...

Nekoliko sati nakon napada, policiji se predala starija žena, švajcarski državljanin, koja je priznala da je ubila dete

Objavljeno:

Švajcarsku je potresao jezivi zločin u Bazelu - penzionerka (75) je izbola dečaka (7) poreklom sa Kosova, na ulici, dok se vraćao iz škole.

Dečak se vraćao kući iz škole "Gothelf" kada ga je, 200 metara od školskog dvorišta, nožem napala starica. Nakon višestrukih uboda, dete se onesvestilo i palo na pločnik.

U trenutku napada, dečakova učiteljica vozila je bicikl nekoliko metara dalje. Ona je prva pritrčala u pomoć detu i pozvala hitne službe. Teško povređeni dečak odmah je odveden u Univerzitetsku bolnicu u Bazelu gde je hitno operisan, ali uprkos višečasovnoj borbi za život, doktori nusu uspeli da ga spasu.

Lokalni list "Basler Zeitung" prenosi izjave svedoka koji su rekli da je dete ubodeno u vrat i da je nakon napada leželo u lokvi krvi na trotoaru. Isiti mediji navodi da su nekoliko minuta nakon hitne službe na lice mesta došli vatrogasci koji su odmah oprali krv sa trotoara, a da je policija odmah krenula od vrata do vrata.

Nekoliko sati nakon napada, policiji se predala starija žena, švajcarski državljanin, koja je priznala da je ubila dete, ali nije želela da otkrije motive za ovaj monstruozni zločin. Nije poznato ni da li su ubica i žrtva bili u rodbinskim odnosima.

Portparol policije Peter Gil izjavio je da je saslušanje u toku i da pre nego što se završi ne može ništa da kaže. Jedini detalj zločina koji je otkrio je da je ubica koristila "bodež".

Majka mališana obaveštena je o zločinu tek nakon nekoliko sati.

- Majka je tek oko 20 časova juče obaveštena da joj je sin ubijen, a zločin se dogodio oko 12 i 45. Informacija koju je imala do tada je da joj je sin povređen u saobraćajnoj nesreći i da je umro od krvarenja. Nije joj dozvoljeno da vidi sina. Ona je u veoma, veoma lošem stanju - prenosi "Kosova Klan" reči neimenovanih članova porodice.

Inače majka, koja već sedam godina živi u Švacarskoj, a čiji muž je odrastao u Bazelu, obično svakog dana ide po dete u školu, ali ovog kobnog dana nije mogla jer joj je mlađe dete bilo bolesno. U vreme ubistva, otac je bio na poslu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Blik/Kosova klan)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.