ZBOG OVOGA IM AMERIKANCI UVODE JOŠ SANKCIJA: Satelitski snimci otkrili šta SEVERNA KOREJA sprema nakon lošeg samita
Kim Džong-un u povratku iz Hanoja, Foto: EPA/BUI DOAN TAN

ponovo grade

ZBOG OVOGA IM AMERIKANCI UVODE JOŠ SANKCIJA: Satelitski snimci otkrili šta SEVERNA KOREJA sprema nakon lošeg samita

Satelitski snimci su napravljeni pre dva dana, nakon što je samit Trampa i Kim Džong-una u Hanoju prošao bez dogovora o denuklearizaciji

Objavljeno:

Novi satelitski snimci iz Severne Koreje pokazali su da za zemlja ponovo gradi mesto za lansiranje raketa, koje je trebalo da ukloni, piše BBC.

Satelitski snimci su napravljeni pre dva dana, nakon što je samit Trampa i Kim Džong-una u Hanoju prošao bez dogovora o denuklearizaciji.

Mesto Dongčang-ri je ranije korišćeno za lansiranje satelita i testiranje motora, ali nikada za lansiranje balističkih raketa.

- Narod Severne Koreje ovu izgradnju ne vidi kao deo svog raketnog programa, već kao deo civilnog svemirskog programa, što je razlika koju su često naglašavali u prošlosti - rekla je Dženi Taun, iz organizacije koja prati aktivnosti ove zemlje.

Savetnik američkog predsednika Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost Džon Bolton izjavio je da bi SAD mogle da pojačaju sankcije Severnoj Koreji ukoliko ta zemlja ne odustane od svog nuklearnog programa.

Bolton je za Foks biznis netvork rekao da će Vašington pratiti, nakon samita u Hanoju, da li je Pjongjang posvećen odustajanju od nuklearnog programa "i svega povezanog sa tim", prenosi Rojters.

- Ukoliko to ne žele, mislim da je predsednik Tramp bio veoma jasan, neće dobiti ublažavanje ekonomskih sankcija koje su im uvedene i u stvari gledaćemo da ih pojačamo - rekao je Bolton.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/BBC/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.