KIM DŽONG UN NA SASTANKU S TRAMPOM NAPRAVIO NEŠTO ŠTO DOSAD NIJE: I Donald se prilično IZNENADIO! (VIDEO)
Razgovori sa Donaldom Trampom o nuklearnim pitanjima mogli bi uroditi dobrim rezultatima, izjavio je severnokorejski lider Kim Jong-un, Foto: Printscreen / Twiter

susret

KIM DŽONG UN NA SASTANKU S TRAMPOM NAPRAVIO NEŠTO ŠTO DOSAD NIJE: I Donald se prilično IZNENADIO! (VIDEO)

Američki predsednik Donald Tramp pohvalio je odnos sa severnokorejskim liderom

Objavljeno:

Razgovori sa Donaldom Trampom o nuklearnim pitanjima mogli bi uroditi dobrim rezultatima, izjavio je severnokorejski lider Kim Jong-un, odgovarajući prvi put na pitanje stranih novinara.

- Prerano je za prognoze, ali ne bih rekao da sam pesimist, odgovorio je severnokorejski čelnik na pitanje novinara Washington Posta Dejvida Nakamure o mogućem ishodu samita s američkim predsednikom Donaldom Trampom.

- U ovom mi se trenu zaista čini da će rezultati biti dobri, dodao je Kim na kratkom brifingu s novinarima u hotelu Sofitel Legend Motropole Hanoi.

Američki predsednik Donald Tramp pohvalio je odnos sa severnokorejskim liderom, ponovivši nekoliko puta da "nema razloga za žurbu... brzina mi nije važna... Važno je da postignemo pravi sporazum".

- Jako mi je drago što neće biti testiranja, istaknuo je Tramp, aludirajući na severnokorejsku pauzu u testiranju nuklearnih i interkontinentalnih raketa od 2017. godine.

Ponovio je takođe da Severna Koreja po njegovom mišljenju može biti "ekonomska sila" ako dve strane postignu sporazum".

Prema izvještaju američkih medija, Tramp i Kim su se u noći sa srede na četvrtak (četvrtak prepodne po vijetnamskom vremenu) sastali u četiri oka, a nakon toga su snimljeni u kratkoj šetnji i razgovoru ispred hotela da bi zatim usledio sastanak u prisutnosti dveju državnih delegacija.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.