Dastin Hofman o Oskaru: To je oduvek bio sistemski rasizam! (FOTO) (GIF)

kakvi su takvi su

Dastin Hofman o Oskaru: To je oduvek bio sistemski rasizam! (FOTO) (GIF)

- Otišao sam da pogledam Knickse i sreo prijatelja Spajka Lija. Bio je obučen za Oskara, ali je bio na utakmici - kaže američki glumac Dastin Hofman
Objavljeno: 13:28h

Američki glumac Dastin Hofman smatra da postoji sistemski problem sa rasizmom u Sjedinjenim Američkim Državama koji nadilazi Oskara, javlja Anadolu Agency (AA). I to se dogodilo: Leonardo Dikaprio osvojio Oskara! (FOTO) (VIDEO) Dobitnik dva Oskara nije prisustvovao ovogodišnjoj ceremoniji dodele priznanja Američke akademije filmske umetnosti u nedelju uveče, čak nije gledao ni TV prenos. Vreme je proveo na NBA utakmici New York Knicksa, gdje je sreo jednog od počasnih dobitnika Oskara. - Otišao sam da pogledam Knickse i sreo prijatelja Spajka Lija. Bio je obučen za Oskara, ali je bio na utakmici Knicksa - kaže Hofman.

Li je na utakmici u Madison Skver Gardenu bio u crnom smokingu. Komičar Trejsi Morgan, koji je učestvovao u jednom od skečeva na Oskaru prethodnih godina, takođe je bio na utakmici.
Već drugu godinu zaredom među nominovanim za dobitnika Oskara bili su samo belci. - Pa, to je uvek tako bilo. To nije ništa novo, kao što sam čuo da je Kris Rok rekao: 'Zašto ove godine' - rekao je Hofman.
Rok, koji je crnac, je u svom kontroverznom monologu, kao domaćin, na otvaranju Oskara između ostalog rekao: - Zašto baš ove godine protestuju? Ovo je 88. dodela priznanja akademije, što znači da se ova cela situacija za nominacijom crnaca ranije dogodila najmanje 71 put.
Hofman je bio iskren u svom odgovoru zbog čega se čekalo tako dugo. - To je oduvek bio rasizam. To je neka vrsta odraza onoga što zemlja zaista jeste - smatra Hofman. Priznati holivudski glumac svoje komentare dao je u sredu tokom otvorenja Metrografa, prvog bioskopa u privatnom vlasništvu koji je u poslednjih deset godina otvoren na Menhetnu. (Espreso.co.rs / AA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.