Iz Pjongjanga ništa novo: Severna Koreja ispalila 6 raketa kratkog dometa (FOTO)

Nova provokacija

Iz Pjongjanga ništa novo: Severna Koreja ispalila 6 raketa kratkog dometa (FOTO)

Šefica evropske diplomatije Federika Mogerini izjavila je sinoć da će EU ubrzo sprovesti nove sankcije UN Severnoj Koreji i razmotriti mogućnost uvođenja novih kaznenih mera protiv Pjongjanga
Objavljeno:

Severna Koreja je ispalila šest raketa kratkog dometa koje su prešle 100 do 150 kilometara od Korejskog poluostrva, saopštila je Južna Koreja. Projektili su lansirani sa istočne obale poluostrva i vojska Južne Koreje analizira situaciju, rekao je zvaničnik južnokorejskog Ministarstva odbrane, prenosi CNN. Sve je spremno: Kim Džong Un kreće u napad na Južnu Koreju! (FOTO) Savet bezbednosti UN jednoglasno je u sredu usvojio rezoluciji o pooštravanju sankcija Severnoj Koreji. Za rezoluciju je glasala i Kina, jedina saveznica Pjongjanga u Savetu bezbednosti.

Ranijim rezolucijama UN Severnoj Koreji je naloženo da obustavi sve nuklearne aktivnosti i program proizvodnje balističkih raketa. Šefica evropske diplomatije Federika Mogerini izjavila je sinoć da će EU ubrzo sprovesti nove sankcije UN Severnoj Koreji i razmotriće mogućnost uvođenja novih kaznenih mera protiv Pjongjanga. (Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.