3 američke teorije zavere za koje se ispostavilo da su istinite! (FOTO) (VIDEO)

inscenirane akcije

3 američke teorije zavere za koje se ispostavilo da su istinite! (FOTO) (VIDEO)

Ova tri događaja, šta god da se o njima nekada pričalo i pisalo, stvarno su se desila, iako su dugo bili skrivani od očiju javnosti
Objavljeno:

Američko uplitanje u ratove i druge inostrane konflikte širom sveta, tokom godine je proizvelo mnogobrojne teorije zavere. Za ove tri se, međutim, ispostavilo da su tačne. Ovo su tri najgora skandala Bele kuće i Penatagona, koja su se stvarno dogodila. Rat non-stop: Amerika postoji 239 godina, a čak 218 je ratovala! (GIF) (FOTO) (VIDEO) 1. Operacija Nortvuds (SAD - Kuba, 1962. godina) Američki vojni lideri planirali su 1962. godine inscenirane terorističke napade na Sjedinjene Države, kako bi se u javnosti pridobilo opravdanje za invaziju Kube. Plan je uključivao dizanje u vazduh američkog ratnog broda u zalivu Gvantanamo, kao i organizovanje sahrana za navodne žrtve insceniranih akcija.

Printscreen
Predsednik SAD Džon Kenedi opozvao je akciju i smenio autora plana generala Lajmana Lemnicera, kome je rekao da o takvom planu nikada nije ni razmišljao. 2. Incident u zalivu Tonkin (Vijetnam, 1964. godina) U avgustu 1964. u Tonkinškom zalivu, u Vijetnamu, je došlo od navodnih torpednih napada severnovijetnamskih patrolnih čamaca na američki razarač USS Medoks. Na osnovu toga Kongres SAD odobrio je predsedniku Lindonu Džonsonu da naredi intervenciju na jugoistočni deo te azijske zemlje.
Printscreen
Ubrzo su počele spekulacije oko celog događaja. Vlada SAD je kasnije priznala da je izveštaj o događaju možda sadržao lažne radarske snimke. Izveštaj objavljen 2005. godine, 41 godinu kasnije, otkrio je da se napad nikada nije ni desio. 3. Afera Iran-Kontra (SAD - Liban - Nikaragva - Iran, 1986. godina) Tokom osamdesetih godina, grupa terorista povezana sa iranskom Armijom čuvara islamske revolucije držala je u Libanu sedam američkih talaca. U isto vreme, u Nikaragvi je besneo građanski rat između vlade bliske Sovjetskom Savezu i antikomunističke grupe Kontras, koju su finansirale SAD. Američki kongres je izglasao amandman kojim je ta podrška proglašena nelegalnom.
Printscreen
Potpukovnik Nacionalne bezbedonosti Oliver Nort organizovao je, uz pomoć Izraela, prodaju oružja Iranu u zamenu za pomoć u oslobađanju talaca (i pored embaraga pod kojim se Iran nalazio zbog rata sa Irakom). Novcem od te trgovine, nastavljeno je pružanje podrške Kontrasu u Nikaragvi.
Printscreen
Medji su, međutim, otkrili aferu i počeli da pišu o njoj. Predsednik Regan je negirao upletenost u skandal, a njegova uloga u tome je ostala nejasna. Nezavisno veće optužilo je 14 ljudi, Nort je bio osuđen po tri tačke. (Espreso.co.rs / Business insider)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.