REKE SE PUŠE, A ŠINE PALE KAKO SE NE BI SMRZLE! Američki Srednji zapad bori se sa ekstremno niskim temperaturama
Zaleđeno jezero Mičigen, Foto: EPA/KAMIL KRZACZYNSKI

POLARNI TALAS

REKE SE PUŠE, A ŠINE PALE KAKO SE NE BI SMRZLE! Američki Srednji zapad bori se sa ekstremno niskim temperaturama

Rekordno niske temperature od -32 stepena Celzijusa izmerene su u Čikagu u sredu, najhladnijeg dana u poslednjih 35 godina

Objavljeno:

Države Srednjeg zapada SAD zahvatio je talas ekstremno niskih temperatura, usled čega je najmanje osam osoba preminulo.

Radnici čikaške gradske železničke mreže "Metra" počeli su da pale šine kako bi ih zagrejali i sprečili da sneg i led zablokiraju skretnice i grad, koji su pogodile rekordno niske temperature, ostavi bez ove vrste saobraćaja.

List "Čikago tribjun" piše da sistem grejača na gas koji su od ranije postavljeni uz skretnice i koriste se i tokom "normalnih" zimskih meseci, izaziva male, kontrolisane požare koji tope nagomilani led.

"Jahu njuz" prenosi da su objavljeni video snimci na kojima se vidi ovaj, kako ga sajt naziva, spektakl.

- STVAAARNO JE HLADNO! Toliko je hladno da pale železničke šine u Čikagu da bi sprečili da se smrznu- piše u snimak koji je na Fejsbuku objavila televizijska stanica "WISN 12 njuz" iz američke savezne države Viskonsin.

Rekordno niske temperature od -32 stepena Celzijusa izmerene su u Čikagu u sredu, najhladnijeg dana u poslednjih 35 godina.

Hladni severni vetar ovom minusi je dodao još dvadesetak stepeni, tako da je subjektivni osećaj hladnoće bio kao da je 53 stepena ispod nule.

Prva žrtva smrzavanja zabeležena je u gradu Milvokiju u Viskonsinu, gde je u utorak jedan muškarac pronaden smrznut u garaži.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.