Popeli se na krov predsedničkog kabineta, sa jarbola skinuli zastavu i umesto nje okačili ogromne gaćarone (VIDEO)

praški performans

Popeli se na krov predsedničkog kabineta, sa jarbola skinuli zastavu i umesto nje okačili ogromne gaćarone (VIDEO)

Crvena poruka umetnika, da se Česi stide svog predsednika, vijorila se iznad Zemanovih prozora 45 minuta, što može da ih košta i do tri godine zatvora
Objavljeno: 12:42h

Češka policija optužila je članove alternativne umetničke grupe Ztohoven za izgrede, krađu i uništenje tuđe imovine zbog toga što su 19. septembra iznad kancelarije češkog predsednika Miloša Zemana u dvorcu Hradčani u Pragu, sa jarbola skinuli predsednički barjak i umesto njega okačili ogromne crvene gaće. Zašto se Albanci toliko kunu u nju: U sve im dirajte, samo u zastavu ne! (FOTO) Članovi ove kontroverzne umetničke skupine prerušili su se u odžačare, iskoristili skele, pošto se deo zamka Hradčani sedišta predsednika Češke renovira, neopaženo su se popeli na krov, ukrali predsedničku zastavu i na taj jarbol na pola koplja okačili gaće.

Vimeo printscreen
Umetnička poruka da se Česi svog predsednika stide u vidu crvenih dugih starinskih gaća koje su se 45 minuta vijorile iznad Zemanovih prozora može da košta umetnike i do tri godine zatvora, ako sud prihvati dokaze iz obnovljene istrage. Premijer Bohuslav Sobotka nije osudio akciju umetnika, već je označio kao malo surovije zezanje i poručio da Češka koja je dala svetu fiktivni lik Jare Cimrmana i njegov apsurdni humor "sigurno može da izdrži i jedne divovske gaćarone koji se vijore iznad Hradčana".
Vimeo printscreen
Kritike iz kancelarije predsednika Zemana upućene su ministru odbrane i unutrašnjih poslova, pošto su umesto vickastih umetnika na krov lako mogli da dopru i prerušeni i teroristi. Zemanovo obezbedjenje od 200 ljudi biće postepeno povećano za dodatnih 40 telohranitelja. (Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.