Još jedna pobeda (i titula :)): Tramp ubedljivo pokorio i kockarsku državu! (FOTO)

IDE KAO PODMAZANO

Još jedna pobeda (i titula :)): Tramp ubedljivo pokorio i kockarsku državu! (FOTO)

Za bombastičnog milijardera u Nevadi glasalo je, po do sada dostupnim podacima, čak 42.6% republikanaca, 17 odsto više od glasača Marka Rubija i čitavih 22 u odnosu na trećeplasiranog Teda Kruza
Objavljeno:

Kandidat za republikansku predsedničku nominaciju u Sjedinjenim Američkim Državama Donald Tramp pobedio je na preizborima u saveznoj državi Nevadi. Tako pokazuju projekcije koje je objavio CNN, čime je snažno učvršćen njegov status glavnog kandidata u trci republikanaca za Belu kuću. Buš odustao: Tramp zgazio sve, Klintonova opet tesno (FOTO) Pokazatelji nadmoćne pobede bombastičnog milijardera toliko su bili jaki da je CNN minut pre završetka glasanja objavio kako "sa stopostotnom sigurnošću" može najaviti Trampovu pobedu. Prema inicijalnim rezultatima, Trampovi glavni protivkandidati u trci za republikansku nominaciju, senator iz Floride Marko Rubio i senator iz Teksasa Ted Kruz, bore se za drugo mesto.

Rezultati nakon dosad prebrojanih glasova pokazuju da Tramp vodi s 42,6 odsto, Rubio ima 25,1 odsto podrške, dok Kruz za sada ima 20,1 odsto, objavio je CNN. Stranački izbori u Nevadi usledili su nakon sličnih predizbora u Južnoj Karolini, gde je Tramp osvojio skoro trećinu glasova. Kada priča o republikancima, Hilari laje kao pas (VIDEO)

Rezultati u Nevadi nisu iznenađenje, jer su ispitivanja javnog mnenja pokazivala uoči izbora solidnu prednost Donalda Trampa, za kojeg se očekivalo da će njegov imidž nezavisnog i spoljneg igrača, kao i kockarske veze odjeknuti u jugozapadnoj američkoj državi i njenom najvećem gradu Las Vegasu.

Iako je Tramp vodio u anketama na nacionalnom nivou, postavljalo se pitanje hoće li u Nevadi postići uspeh kao i drugde, s obzirom na njegove izjave protiv imigranata.

Još dvojica kandidata za predsedničku nominaciju Ben Karson i Džon Kejsik znatno su zaostali u trci, a prema rezultatima koje objavljuje Fox News i MSNBC, osvajaju osam, odnosno četiri odsto glasova.

Izbori u Nevadi su četvrti izbori u republikanskom taboru, nakon onih u Ajovi, Nju Hempširu i Južnoj Karolini, ali prvi u zapadnom delu zemlje. Nevada je za republikance ključni barometar u odvijanju izbora, budući da je gotovo 40 odsto od tri miliona stanovnika te države latinoameričkog porekla.

U Nevadi su u subotu glasale demokrate, a pobedu je odnela Hilari Klinton. Time je njena kampanja protiv Bernija Sandersa dobila vetar u leđa kada se činilo da gubi korak. Pobede Trampa u Južnoj Karolini i Hilari Klinton u Nevadi tokom vikenda dale su im znatnu prednost za sledeću fazu trke: "Super utorak" 1. marta, kada simultano glasa desetak saveznih država. (Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.