KINA ZAPOČELA PRIPREME ZA RAT!? Vojska se iznenada NAORUŽAVA, celoj njihovoj armiji izdato OVO NAREĐENJE!
Kina se sprema za rat, Foto: EPA

počelo je!

KINA ZAPOČELA PRIPREME ZA RAT!? Vojska se iznenada NAORUŽAVA, celoj njihovoj armiji izdato OVO NAREĐENJE!

Prošle godine, Si je takođe pozvao borbene trupe da "koncentrišu pripreme" za vojni sukob

Objavljeno:

Kineske trupe bi trebalo da pojačaju obuku, unaprede vrhunsku tehnologiju i, pre svega, da se pripreme za rat, saopštila je Narodna oslobodilačka vojska (PLA) (novine oružanih snaga Kine) u novogodišnjoj poruci.

- Unapređenje vojnika i ratne pripreme - biće glavni prioriteti za oružane snage 2019. godine, saopštio je zvanični vojni centar Kine.

- Trebalo bi da budemo dobro pripremljeni za sve moguće vojne borbe i sveobuhvatno poboljšamo borbene reakcije vojnika u hitnim slučajevima kako bismo osigurali da možemo odgovoriti na izazov i pobediti kada dođe do iznenadne borbene situacije - kaže se u strogoj poruci, piše "Raša Tudej".

Dnevnik PLA je takođe naznačio da će reformisati vojsku kroz nauku i tehnologiju, zajedno sa jačanjem veza sa vladajućom Komunističkom partijom Kine.

Ovo saopštenje je objavljeno nekoliko dana pre nego što je kineski predsednik Si Đinping pozvao da uspostavi ponovno ujedinjenje sa Tajvanom. Govoreći o tome da će "štititi interese i dobrobit" svih građana, Si je istakao da Peking zadržava mogućnost preduzimanja svih potrebnih mera protiv stranaca koji ometaju taj proces.

Tajvan je jedno od pitanja koje dodaje "ulje na vatru" američko-kineskom sporu, od kada je predsednik Donald Trump obećao vojnu podršku Tajvanu.

Kina je osudila taj potez, upozorivši da se SAD meša u njegove unutrašnje poslove. Pored Tajvana, Južnokinesko more je druga tačka spoticanja rastuće tenzije između Amerike i Kine.

Prošle godine, Si je takođe pozvao borbene trupe da "koncentrišu pripreme" za vojni sukob.

- Moramo pojačati vežbe borbene gotovosti, zajedničke vežbe i vežbe konfrontacije kako bi se poboljšale sposobnosti vojnika i priprema za rat - naveo je kineski predsednik.

Vašingtonski stratezi otvoreno su proglasili Peking vojnim protivnikom, čak tvrdeći da u nekim područjima može nadmašiti SAD. Pentagon je, na primer, u više navrata upozoravao da bi kineska vojska mogla da ostavi SAD iza sebe u raspoređivanju pomorske i vazdušne sile, kao i u razvoju budućih sistema naoružanja.

Neki članovi američke vojne elite takođe su spekulisali o mogućnosti uključenja u vojni sukob sa Kinom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.