BRAZILSKI TRAMP POLOŽIO ZAKLETVU: Inauguraciji prisustvovao i jedan SRPSKI POLITIČAR
Spektakularna inauguracija, Foto: Profimedia

desničar na vlasti

BRAZILSKI TRAMP POLOŽIO ZAKLETVU: Inauguraciji prisustvovao i jedan SRPSKI POLITIČAR

Učešće nа inаugurаciji potvrdili su predsednici Čileа, Urugvаjа, Kolumbije, Pаrаgvаjа, Peruа, Bolivije, Hondurаsа, Kаbo Verdeа, kаo i premijeri Izrаelа, Mаdjаrske, Portugаlа i Mаrokа

Objavljeno:

Novi predsednik Brazila, ultradesničarski orijentisan Žair Bolsonaro, položio je danas zakletvu, javlja Rojters.

U svom govoru obećao je da će se boriti protiv korupcije i nasilnih zločina.

Bolsonaro je, kako navodi Rojters, na vlast došao na talasu ogromnog nezadovoljstva birača zbog političke korupcije, ogromne stope kriminala i opadajuće ekonomske moći zemlje.

Bolsonaro slovi za krajnjeg desničara. On je obećao da će iskoreniti korupciju i laži i da će izgraditi efikasnu državu koja stvara poslove i napredak u društvu. Između ostalog, on je saopštio da je samo pitanje vremena kada će biti preseljena ambasada te zemlje u Izraelu u Jerusalim.

Bolsonaro se u parlament, gde je podneo zakletvu, dovezao u automobilu sa otvorenim krovom, zajedno sa suprugom i velikom pratnjom.

Podsetimo, inauguraciji brazilskog predsednika prisustvuje i ministаr spoljnih poslovа Ivicа Dаčić. Šef srpske diplomаtije tom prilikom imаće i niz bilаterаlnih susretа, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Učešće nа inаugurаciji potvrdili su predsednici Čileа, Urugvаjа, Kolumbije, Pаrаgvаjа, Peruа, Bolivije, Hondurаsа, Kаbo Verdeа, kаo i premijeri Izrаelа, Mаdjаrske, Portugаlа i Mаrokа.

BONUS VIDEO: Emisija Kratki espreso- novogodišnji specijal (Premotavanje 2018. godine)

(Espreso.co.rs / Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.