NEMICA SE UDALA ZA DŽIHADISTU, PA DEVOJČICU (5) DRŽALI KAO ROBA: Vezali je za lanac dok nije UMRLA U NAJGORIM MUKA!
ISIS, Foto: Profimedia

užas

NEMICA SE UDALA ZA DŽIHADISTU, PA DEVOJČICU (5) DRŽALI KAO ROBA: Vezali je za lanac dok nije UMRLA U NAJGORIM MUKA!

Petogodišnja devojčica bila je u grupi zarobljenika koje su u severnom Iraku uhvatili i porobili pripadnici ISIS

Objavljeno: 09:19h

Jedna Nemica, pripadnica Islamske države suočava se sa optužbama za ratne zločine u svojoj domovini zbog toga što je dopustila da petogodišnja devojčici umre od žeđi i vrućine.

Dženifer V. (27) i njen suprug džihadista kupili su devojčicu koju su držali kao kućnu robinju u iračkom gradu Mosulu i svirepo su je mučili do smrti, rekli su nemački tužioci u petak.

Petogodišnja devojčica bila je u grupi zarobljenika koje su u severnom Iraku uhvatili i porobili pripadnici ISIS.

Dženifer V. se pridružila ISIS u avgustu 2014. i u Iraku patrolirala parkovima Mosula i Faludže, naoružana kalašnjikovim, pištoljem i opasana eksplozivom, sa zadatkom da nadzire da li se žene odevaju i ponašaju u skladu s odredbama koje su nametnuli islamistički teroristi.

Zajedno sa neimenovanim džihadistom za koga se udala, zarobila je devojčicu, za koju nemački mediji pišu da je možda pripadnik naroda Jazida, koje su islamisti progonili i zarobljavali.

Kad se dete razbolelo i pomokrilo na dušek, suprug nemačke teroristkinje izveo je dete ispred kuće i za kaznu je lancem zavezao i ostavio na vrelom suncu, sve dok nesrećna devojčica nije umrla od žeđi.

Nemica mu je to dopustila i nije učinila ništa da spasi život devojčici. Nekoliko meseci nakon tog užasnog događaja, teroristkinja se pojavila u nemačkoj ambasadi u Ankari da obnovi svoje dokumente. Tada ju je privela turska policija, navodi BBC. Izručena je Nemačkoj, gde su joj zbog nedostatka dokaza isprva dozvolili da se vrati kući u Donju Saksoniju.

Međutim, kad je pokušala da se otputuje u Siriju, nemačka policija ju je uhapisla u junu i od tada je u pritvoru. Optužena je za ubistvo i ratne zločine na sudu u Minhenu. U slučaju da bude osuđena, preti joj maksimalna kazna doživotnog zatvora.

Nakon trogodišnje okupacije, Mosul je prošle godine oslobođen od ISIS-a, koji je sada izgubio kontrolu nad gotovo celom teritorijom koju je kontrolisao u Iraku i Siriji.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.