REFERENDUM ILI NOVI IZBORI? Mej pod ogromnim pristiskom, Junker je spašava!
Tereza Mej, Foto: Reuter

drma joj se fotelja

REFERENDUM ILI NOVI IZBORI? Mej pod ogromnim pristiskom, Junker je spašava!

Britanska premijerka se suočava sa večerašnjim glasanjem poslanika Konzervativne partije o nepoverenju

Objavljeno:

Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je danas u parlamentu da ne bi bilo u nacionalnom interesu Britanije da sada održi opšte izbore.

Ona je to rekla nakon što ju je jedan opozicioni poslanik pitao da li će raspisati izbore ili ponovni referendum o Bregzitu, prenosi Rojters.

- Mislim da opšti izbori u ovom trenutku ne bi bili u nacionalnom interesu, usred naših pregovora - zaključila je Mej.

Britanska premijerka, koja se suočava sa večerašnjim glasanjem poslanika Konzervativne partije o nepoverenju u njeno rukovodstvo, poručila je ranije danas da će eventualni novi lider morati da produži rok za izlazak Britanije iz Evropske unije, a možda i da obustavi ceo proces Bregzita.

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker intenzivirao je razgovore s liderima EU pred samit koji počinje u četvrtak, a nakon što je britanska premijerka Tereza Mej izrazila zabrinutost u vezi s Bregzitom.

- Premijerka Mej je došla da objasni situaciju u Velikoj Britaniji i iznese zabrinutost donjeg doma parlamenta, koju bi želela da reši u koordinaciji sa svojim evropskim liderima - izjavio je portparol EK Margaritas Šinas, preneo je Rojters.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.