ČAK JE I FBI BIO U ŠOKU: Najgori serijski ubica u SAD priznao je 90 ubistava za koje se nije znalo! NAČIN JE GROZAN
Američka federalna policija koja nastavlja istragu, već je potvrdila da je on odgovoran za smrt 34 osobe, većinom marginalizovanih žena, narkomanki i prostitutki, pretežno tamnoputih ili latinoameričkog porekla, Foto: Print Screen Youtube

govorio da je nevin

ČAK JE I FBI BIO U ŠOKU: Najgori serijski ubica u SAD priznao je 90 ubistava za koje se nije znalo! NAČIN JE GROZAN

Bivši bokser koji sada ima 78 godina, ubijao je žrtve udarcima ili davljenjem, a tela je ostavljao kraj nekog puta, smetlišta ili ispod neke litice

Objavljeno:

Američki zatvorenik Semjuel Litl koji je priznao da je počinio 90 ubistava, od kojih su mnoga ostala nezapažena, mogao bi da uđe u anale američke istorije kao najveći serijski ubica u SAD.

Američka federalna policija koja nastavlja istragu, već je potvrdila da je on odgovoran za smrt 34 osobe, većinom marginalizovanih žena, narkomanki i prostitutki, pretežno tamnoputih ili latinoameričkog porekla, od 1970. do 2005. u 15 američkih saveznih država.

Taj bivši bokser koji sada ima 78 godina, ubijao je žrtve udarcima ili davljenjem, a tela je ostavljao kraj nekog puta, smetlišta ili ispod neke litice.

Pošto žrtve nije ubijao vatrenim ili hladnim oružjem, policija je za mnoge zaključila da su život izgubile u nesreći, od prekomerne doza droge ili umrle prirodno.

Litl je hapšen nekoliko desetina puta zbog silovanja, otmica i drugog nasilja, ali se samo u dva slučaja sumnjalo da bi možda mogao da bude i ubica. To je bilo 1980-ih godina, kada je uhapšen zbog nestanka dve žene - jedne u Misuriju, a druge na Floridi. Oslobođen je zbog nedostatka dokaza.

Litl je na suđenju završenom 2014. na kojem je dobio doživotni zatvor, govorio da je nevin i čak se u sudnici svađao sa sinom jedne od žrtava.

Četiri godine kasnije, kao osuđenik, radikalno je promenio iskaz. FBI je posle te presude otvorio ranije dosijee kako bi razmotrio slična ubistva u Los Anđelesu. Istražitelji su u maju ove godine posetili Litla u kalifornijskom zatvoru kako bi ga ispitali o tome.

Američki zatvorenik Semjuel Litl  ubio je  90 osoba
Američki zatvorenik Semjuel Litl ubio je 90 osoba foto: AP / DAMIAN DOVARGANES

Litl, koji je u invalidskim kolicima zbog dijabetesa i željan da bude premešten u drugi zatvor, pristao je na saradnju, ali se ispostavilo da je njegov iskaz bio iznad svih očekivanja.

Zatvorenik je naveo gradove, države i broj ljudi koje je ubio na svakom mestu, navodi se u saopštenju FBI-a i dodao da je njegovo priznanje bilo: "Džekson (Misisipi) - jedna žrtva - Sinsinati (Ohajo) jedna žrtva - Feniks (Arizona) - tri, Las Vegas (Nevada) jedna...".

 FBI je posle te presude otvorio ranije dosijee kako bi razmotrio slična ubistva u Los Anđelesu
FBI je posle te presude otvorio ranije dosijee kako bi razmotrio slična ubistva u Los Anđelesu foto: AP / DAMIAN DOVARGANES

Kad je završio iskaz, istražitelji su prebrojali 90 mrtvih, koliko se pripisuje Geriju Ridžveju najvećem serijskom ubici u SAD.

Litl je bez emocija naveo i neka imena žrtava - Alis, Meri-En, Linda, koliko su godina imale, ali je ostao nejasan o datumima ubistva što će otežati dalju proveru, navela je policija.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.