RECI TO SVOM ŠEFU! Da li ove reči definitivno povezuju Salmana sa ubistvom Kašogija?
Protesti protiv Salmana, Foto: AP

novi detalji

RECI TO SVOM ŠEFU! Da li ove reči definitivno povezuju Salmana sa ubistvom Kašogija?

Audio snimak ubistva sada su čuli mnogi...

Objavljeno:

Osobe koje su imale priliku da čuju audio snimak ubistvaDžamala Kašogija tvrde da se u jednom trenutku na snimku čuje i rečenica "reci to svom šefu", a američke obaveštajne službe veruju da se radi o Muhamedu bin Salmanu, saudijskom princu.

Kako piše "Njujork Tajms" ekipa ubica od 15 ljudi iz Rijada navodno na snimku priča o "poslu koji se mora obaviti".

Ista osoba izgovara i sintagmu "reci to svom šefu", što je sada postao ključan dokaz da je Kašogijevo ubistvo naručio prestolonaslednik Salman.

Rijad za to vreme ostaje pri demantovanju da su Salman ili njegov otac, kralj Salman, na bilo koji način umešani u ubistvo novinara.

"Tajms" iz tri neimenovana izvora navodi da je čovek koji izgovara te reči Maher Abdulaziz Mutreb, bliski saradnik saudijskog princa. To veruju i tuski obaveštajci.

Mutreb ispred konzulata
Mutreb ispred konzulata foto: AP

Turska je nedeljama tvrdila da ima snimak ubistva, a nedavno ga je i prosledila ka više država. Oni tvrde da je Kašogi zadavljen čim je ušao u konzulat u Istanbulu, a zatim je njegovo telo raskomadano.

Rijad je više puta menjao priču o tome kako se ubistvo odigralo, a ameriički obaveštajci su uvereni da nije moglo da bude izvršeno bez odobrenja Salmana. Saudijci su smenili nekoliko visokih zvaničnika, uključujući i šefa obaveštajne službe.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/CNN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.