AMERIČKI EKSPERT TVRDI: Rusija se u Siriji SPREMILA ZA SVETSKI RAT!
Oružani sukob između vlade i džihadističke opozicije u Siriji je nastavljen od 2011. godine., Foto: Fonet

reč stručnjaka!

AMERIČKI EKSPERT TVRDI: Rusija se u Siriji SPREMILA ZA SVETSKI RAT!

Kofman dodaje da je antiteroristička operacija u Siriji takođe Rusiji pokazala nedostatke

Objavljeno:

Ovaj stručnjak ističe da je na teritoriji Sirijske Arapske Republike raspoređeno oko dve trećine resursa taktičke avijacije zemlje.

Pored toga, on je naglasio da su ruske vojne jedinice stekle vredne uvide u moderne metode borbenih operacija i razvile nove ideje koje se mogu koristiti u slučaju budućih oružanih sukoba.

Kofman je dodao da je antiteroristička operacija u Siriji takođe Rusiji pokazala nedostatke. Konkretno, otkrivena je potreba za nabavkom malokalibarske municije i sticanjem velikih artiljerijskih sistema, dodajući da ova zemlja mora razrešiti razlike između raznih snaga da deluju na jedinstven način.

Oružani sukob između vlade i džihadističke opozicije u Siriji je nastavljen od 2011. godine. Pored toga, država se borila protiv ISIS-a od 2014. godine, i drugih terorističkih grupa koje su povezane sa Muslimanskim bratstvom i Al Kaidom od 2011. godine. U ovom trenutku, velike borbene akcije su završene.

Trenutno, u prvom planu se ističe političko rešenje, rekonstrukcija zemlje i povratak izbeglica. Rešavanje sukoba se razmatra pod pokroviteljstvom Ujedinjenih nacija u gradovima Astana i Ženeva, kao i u Sočiju, gde je u januaru ove godine odlučeno da se uspostavi ustavna komisija za pripremu novog fundamentalnog zakona Sirije.

Bonus video

Kratki Espreso, deveta emisija!

(Espreso.co.rs/Web tribune.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.