KRAJ JEDNE ERE ZA NEMAČKU: Angela Merkel neće se ponovo kandidovati za kancelarku! (VIDEO)
Angela Merkel, Foto: Reuters

povlači se

KRAJ JEDNE ERE ZA NEMAČKU: Angela Merkel neće se ponovo kandidovati za kancelarku! (VIDEO)

Ona je takođe izjavila da neće želeti da ostane na funkciji predsednice Hrišćansko-demokratske unije,

Objavljeno: 13:48h

Nemačka kancelarka Angela Merkel je na konferenciji za medije saopštila da se neće kandidovati za novi mandat.

Ona je takođe izjavila da neće želeti da ostane na funkciji predsednice Hrišćansko-demokratske unije, a navela je i da je ne treba očekivati čak ni kao poslanicu u Bundestagu.

Sve svoje odluke je objedinila jednom rečenicom – da se neće kandidovati ni za jednu političku funkciju nakon isteka kancelarskog mandata 2021. godine. - Vreme je da okrenemo novi list - rekla je Merkelova u sedištu CDU u Berlinu, gde je održala konferenciju za medije posle lošeg rezultata na izborima u Hesenu.

“Gunđanje protiv Merkel u samoj stranci prvi put se javilo tokom grčke dužničke krize kada je autoritet tadašnjeg ministra finansija Volfganga Šojblea ipak bio dovoljan da demohrišćani većinom podrže programe pomoći Grčkoj uz nametanje mera štednje. Ali tek je izbeglička kriza na površinu izbacila otvoreno nezadovoljstvo. Merkel je okarakterisana kao krivac za jačanje desničarske Alternative za Nemačku (AfD), kao neko ko je CDU odvukao previše ulevo, ostavljajući mnoge konzervativne birače bez političkog gnezda“, navodi se u tekstu novinara Dojče velea Nemanje Rujevića. Kako autor podseća, njeno odustajanje od nove kandidature za predsednicu CDU je direktna posledica pokrajinskih izbora u Hesenu gde je CDU u nedelju izgubio desetak odsto podrške i došao do 27 odsto glasova.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/b92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.