NAJGORE ZATAŠKAVANJE U ISTORIJI! Tramp besan na Saudijce zbog ubistva Kašogija, OVAKO će ih kazniti!
Donald Tramp će ipak kazniti Saudijce, Foto: EPA / Jim Lo Scalzo

previše blago?

NAJGORE ZATAŠKAVANJE U ISTORIJI! Tramp besan na Saudijce zbog ubistva Kašogija, OVAKO će ih kazniti!

"Ova kaznena mera neće biti poslednja reč u ovom slučaju"

Objavljeno:

Američke vize biće oduzete ili uskraćene 21 Saudijcu zbog ubistva saudijskog novinara Džamala Kašogija, saopštila je u utorak portparolka Stejt departmenta Heder Nauert.

Velika većina među tim Saudijcima već ima američke vize, rekao je neimenovani zvaničnik Stejt departmenta, prenosi Rojters.

AP navodi da je administracija predsednika SAD Donalda Trampa oduzela juče vize nekim saudijskim zvaničnima koji su umešani u ubistvo Kašogija, a to je prva kaznena mera protiv dugogodišnjeg bliskoistiočnog partnera Vašingtona.

Ta mera je uvedena ubrzo nakon što je Tramp osudio Saudijsku Arabiju za jedno od "najgorih zataškavanja u istoriji zataškavanja".

Državni sekretar Majk Pomepo je, nakon Trampove izjave, rekao da administracija oduzima vize saudijskim vladinim i obaveštajnim agentima koji se sumnjiče za umešanost u Kašogijevu smrt.

Podaci vezani za vize su poverljivi i Pompeo nije precizirao kome će vize biti oduzete.

- Ova kaznena mera neće biti poslednja reč u ovom slučaju. Administracija će nastaviti da poziva krivce na odgovornost. Jasno stavljamo do znanja da SAD ne tolerišu ovu vrstu bezobzirne akcije s ciljem ućutikivanja novinara Kašogija nasiljem - rekao je Pompeo novinarima u Stejt departmentu.

Članovi Kongresa su prethodno tražili uvođenje sankcije Rijadu zbog ubistva Kašogija, dopisnika "Vašington posta" koji je nestao 2. oktobra nakon što je ušao u saudijski konzulat u Istanbulu.

Turske vlasti tvrde da je Kašogi bio žrtva ubistva s predumišljajem, dok su saudijski zvaničnici priznali da je on ubijen u konzulatu, ali navode da se to dogodilo slučajno, dok su ga ljudi u toj zgradi ubeđivali da se vrati kući.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.