MIGRANTI OVDE NEĆE PROĆI: Tramp šalje VOJSKU na južnu granicu, a poruka koju je uputio Meksiku je OPASNA! (VIDEO)
Američki Predsednik, Donald Tramp, Foto: Reuter

LJUT KAO RIS

MIGRANTI OVDE NEĆE PROĆI: Tramp šalje VOJSKU na južnu granicu, a poruka koju je uputio Meksiku je OPASNA! (VIDEO)

U aprilu zbog slične grupe migranata, koji su nazvani "karavan", Tramp jer zahtevao čvršću kontrolu granice i zatražio da se takvim grupama migranata zabrani ulazak u SAD

Objavljeno:

Američki predsednik Donald Tramp danas je rekao da će razmestiti američku vojsku i zatvoriti južnu granicu ako vlasti u Meksiku ne zaustave velike grupe migranata koji dolaze u SAD iz Gvatemale, Hondurasa i Salvadora, prenosi sarajevski Dnevni Avaz.

"Moram, na najoštriji mogući način, pozvati Meksiko da zaustavi ovaj proces, a ako to nije moguće, angažovaću američku vojsku i zatvoriti južnu granicu", upozorio je Tramp na Tviteru.

Više od hiljadu osoba, uključujushi porodice i žene sa decom, krenulo je iz Hondurasa prema SAD subotu, nekoliko dana nakon što su SAD pozvale predsednika Hondurasa da zaustavi masovnu migraciju.

Otprilike 1. 300 osoba učestvuje u "Maršu migranata", a plan je hodati od mesta San Pedro Sula u severnom Hondurasu, kroz Gvatemalu u Meksiko, rekao je organizator Bartolo Fuenteš.

"Kada stignu u Meksiko, planiraju da traže status izbeglice kako bi ostali u zemlji ili da zatraže vizu za prolaz američke granice, dodao je Fuenteš.

U aprilu zbog slične grupe migranata, koji su nazvani "karavan", Tramp jer zahtevao čvršću kontrolu granice i zatražio da se takvim grupama migranata zabrani ulazak u SAD.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.