Identifikovan još jedan dželat islamista: Ovo je naslednik Džihadi Džona (FOTO)

Novi krvnik

Identifikovan još jedan dželat islamista: Ovo je naslednik Džihadi Džona (FOTO)

Trideset dvogodišnji Aleksanda Koti iz Londona, bivši navijač koji je 2009 godine otišao u Siriju, identifikovan je kao pripadnik "londonske grupe" Islamske države, objavili su "Vašington post" i "Baz fid"
Objavljeno:

Koti je odrastao u Zapadnom Londonu a preobratio se u Islam u ranim dvadesetim godinama pošto je upoznao jednu muslimanku sa kojom je kasnije imao dvoje dece. Pazarac terorista koji je planirao da se pridruži džihadistima uhapšen u Grčkoj! Išao je u istu džamiju kao Mohamed Emvazi, odnosno Džihadi Džon, poznat po snimcima na kojima se prikazivana pogubljenja zapadnih talaca. Njegova grupa je prema rečima talaca bila zadužena za čuvanje stranih zatvorenika. Veruje se da je ubijen prošle godine u napadu američke bespilotne letelice.

Youtube
Posle Emvazija, Koti je drugi član te grupe koji je identifikovan. Majka mu je bila Grkinja sa Kipra a otac je poreklom iz Gane. Koti je otišao iz Britanije 2009. godine u Gazu u okviru jednog humanitarnog konvoja, navodi se u izveštaju "Vašington posta". Američki list piše da su američki obaveštajci potvrdili da je Koti putovao u Siriju. (Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.