NISU ZNALI DA ĆE IM TO BITI POSLEDNJA VOŽNJA: Limuzina udarila u znak, poginulo 20 OSOBA - među njima i 4 sestre!
Foto: Facebook printscreen

užasna tragedija

NISU ZNALI DA ĆE IM TO BITI POSLEDNJA VOŽNJA: Limuzina udarila u znak, poginulo 20 OSOBA - među njima i 4 sestre!

Ovo je najteža saobraćajna nesreća u Americi u poslednjih deset godina

Objavljeno: 12:45h

Dvadesetoro osoba je poginulo kada se u limuzina koja je vozila ljude na žurku zakucala u znak "stop" pa zatim u više automobila u državi Njujork.

Poginulo je svih 18 osoba u limuzini, kao i dva pešaka, jer je limuzina nakon udara završila na trotoaru u gradu Šohair.

Uzrok nesreće još uvek nije poznat.

Meri Dajson, Abi Džekson, Ejmi Stinburg i Alison King bile su četiri sestre koje su poginule kad se bela limuzina u kojoj su vozile zajedno sa supruzima, 9 prijatelja i vozačem zabila u znak 'Stop' pri brzini od 120 km/h.

- Bile su jako, jako bliske. Jedna od njih se tek bila udala. Suprug je hteo da joj priredi rođendansku zabavu za pamćenje i zato su unajmilii limuzinu - rekao je za NY post

- One su bile kao četiri mušketira. Naši roditelji su u šoku. Imali su nas, sedmoro braće i sestara, a sad smo ostali bez njih četiri - dodao je dok je sa suzama u očima pred obiteljskim domom razgovarao s novinarima.

Ajmi Stinburg, najmlađa sestra, slavila je rođendan. Pre samo dva meseca se udala.

Suprug je hteo da je iznenadi celodnevnim izletom po njihovom kraju pa je za rodbinu i društvo unajmio autobus kojim je trebalo da idu u obilazak lokalnih vinarija i pivara.

Međutim, autobus se pokvario, pa je tražio zamenski prijevoz i unajmio dugu belu limuzinu, u koju je stalo svih 18 zvanika.

Limuzina se spuštala nizbrdo putem i odjednom se zabila u znak 'Stop', pa u parkirana vozila koja su pokosila dvoje prolaznika i ubila ih. Zatim je nastavila dalje preko travnjaka i zabila se u stabla uz put ispred prodavnice.

Svih 18 ljudi u limuzini bilo je mrtvo.

- Tek su započele sa svojim životima, najstarija je imala 35, a najmlađa 30 godina. Bile su mlade i uspešne. Neke od njih imale su i decu - ispričala je na mestu nesreće njihova tetka.

Među zvanicima u limuzini je bio još jedan mladi bračni par, Šejn i Erin Makgovan, koji su se venčali u junu. Svi putnici u limuzini bili su dosta bliski, jedni drugima su bili kumovi, prijatelji...

Ovo je najteža saobraćajna nesreća u Americi u poslednjih deset godina.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.