Atina ponovo gori: Molotovljevim koktelima na Vladu! (FOTO)

TRAŽE PRAVDU

Atina ponovo gori: Molotovljevim koktelima na Vladu! (FOTO)

Glavni grad Grčke ponovo je bio poprište žestokih sukoba više desetina hiljada demonstranata i policije zbog najavljene reforme penzionog sistema
Objavljeno:

U Atini je danas izbio sukob između policije i demonstranata tokom protesta zbog penzionih reformi u kojem je učestvovalo više desetina hiljada ljudi. Sukobi u centru Atine: Šok bombama na molotovljeve koktele (FOTO) Demonstranti su bacali Molotovljeve koktele i kamenice, ali niko nije povređen, niti je policija saopštila da je neko uhapšen.

Širom Grčke danas je organizovan generalni štrajk, zbog kojeg su paralisane javne službe, otkazani avionski i trajektni saobraćaj, obustavljen javni prevoz, zatvorene škole, sudovi i apoteke, a u bolnicama radi samo najneophodnije osoblje.
Sindikati su na štrajk pozvali u znak protesta zbog najavljenih reformi penzionog sistema, koje su deo grčkih obaveza prema kreditorima. Vlada koju predvode stranke levice pokušava da reformiše penzioni sistem povećanjem dažbina za penziono osiguranje, kako bi izbegla smanjenje penzija.
(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.