EVROPA PRIPADA EVROPLJANIMA: Dalaj Lama iznenadio izjavom o MIGRANTIMA!
Foto: AP

u duhu budizma?

EVROPA PRIPADA EVROPLJANIMA: Dalaj Lama iznenadio izjavom o MIGRANTIMA!

Tibetanski vođa, kojeg poštuju milioni budista širom sveta, izjavio je ovu tvrdnju, koja je šokirala svetsku javnost, na konferenciji održanoj u švedskom gradu Malmu

Objavljeno:

Tibetanski duhovni vođa Dalaj Lama u Švedskoj je izbeglicama je poručio kako bi se trebalo da se vrate u svoje države kako bi ih ponovo izgradile.

- Evropa pripada Evropljanima - rekao je Dalaj Lama.

Tibetanski vođa, kojeg poštuju milioni budista širom sveta, izjavio je ovu tvrdnju, koja je šokirala svetsku javnost, na konferenciji održanoj u švedskom gradu Malmu, utočištu mnogih izbeglica, tri dana nakon parlamentarnih izbora u ovoj zemlji.

Dalaj Lama je poručio Evropi da jasno kažu izbeglicama kako treba da rade na osnaživanju svoijih država.

Dobitnik Nobelove nagrade za mir 1989. godine izjavio je još kako je Euvopa "moralno odgovorna“ za pomoć "izbeglicama koje se uistinu suočavaju s opasnošću po život“.

- Primite ih, pomozite im, obrazujte ih...ali ipai oni bi morali da razvijaju svoje države - rekao je osamdesettrogodišnji Tibetanac koji je i sam u izbeglištvu od 1959. godine kad je pobegao u Indiju bojeći se za svoj život nakon kineskog gušenja ustanka u njegovoj domovini.

Dalaj Lama u Švedsku je došao u okviru svoje posete Evropi, a tokom nedelje posetiće još Holandiju, Nemačku i Švajcarsku, piše Tibetan Journal.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.