Pazarac terorista koji je planirao da se pridruži džihadistima uhapšen u Grčkoj!

krenuo da ratuje u siriji

Pazarac terorista koji je planirao da se pridruži džihadistima uhapšen u Grčkoj!

Mediji su javili da se radi o Mirsadu Bektaševiću, koji je odslužio šestogodišnju kazne zatvora zbog posedovanja eksploziva i pretnji da će izvesti napade
Objavljeno: 21:28h

Grčka policija je uhapsila dvojicu muškaraca osumnjičenih za posedovanje oružja, koji su planirali da otputuju u Siriju i pridruže se Islamskoj državi. Jedan od dvojice uhapšenih je 29-ogodišnji državljanin Švedske, poreklom iz Srbije, koji je 2011. godine pušten nakon odslužene kazne od šest godina zbog posedovanja eksploziva i pretnji da će izvesti napade. Vehabija iz Srbije: Kajem se što nikoga nisam ubio! (VIDEO) On je uhapšen u četvrtak blizu grčko-turske granice, sa jednim 20-ogodišnjakom iz Jemena. Mediji su javili da se radi o Mirsadu Bektaševiću, koji je prvobitno uhapšen i osuđen u Bosni, a zatim je prebačen u Švedsku da odsluži preostali deo šestogodišnje kazne zatvora.

YouTube printscreen
Obojica su putovali sa švedskim pasošima, a policija je saopštila da su kod njih pronađena dva duga noža, futrola za pušku i vojne uniforme. Neimenovani izvor iz policije je rekao je da se veruje da su oni putovali iz Švedske u Siriju. Policija je saopštila da su uhapšeni tokom rutinske kontrole u severoističnom gradu Aleksandrupolis, dok su pokušavali da nađu prevoz do turske granice koju su nameravali da pređu pešice. Izvor agencije AP je, međutim, rekao da su bili praćeni tokom celog putovanja. (Espreso.co.rs / Beta / Klix)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.