RADOVALI SU SE RASPUSTU, A SAMO TRENUTAK KASNIJE BILI SU UNAKAŽENI LEŠEVI: Ovo je poslednji snimak iz ŠKOLSKOG AUTOBUSA koji je pogodila BOMBA! (VIDEO)
Foto: EPA

najgori zločin rata u jemenu

RADOVALI SU SE RASPUSTU, A SAMO TRENUTAK KASNIJE BILI SU UNAKAŽENI LEŠEVI: Ovo je poslednji snimak iz ŠKOLSKOG AUTOBUSA koji je pogodila BOMBA! (VIDEO)

Stradalo je 40 dece!!!

Objavljeno:

Čak 40 dece koja su slavila završetak školske godine na izletu stradalo je u vazdušnom napadu u paklu ratom zahvaćenog Jemena.

Skupina dečaka starosti između 6 i 11 godina u četvrtak je bila na školskom izletu na severu Jemena, kada se njihova proslava pretvorila u tragediju.

Saudijska koalicija pogodila je autobus pun dece u vazdušnom napadu. Vlasti su objavile da je poginula 51 osoba, od kojih 40-ero dece, a od 79 povređenih 56 su takođe deca.

Jedan od dečaka, Osama Zaid Al Homran, snimio je telefonom njihove poslednje trenutke, pre nego je i sam poginuo. Snimak prikazuje dečake u autobusu uzbuđene i srećne pre izleta i sat tokom izleta na kojem recituju Kuran na groblju pobunjenika u Saadi.

- Bili su jako uzbuđeni. To je bilo sve o čemu su pričali poslednjih nekoliko dana - izjavio je njihov učitelj Jahja Husein za CNN.

Rekao je da su izletom trebalo da obeleže kraj dvomesečne verske letne škole. Hussein je kasnio na izlet i parkirao je automobil u blizini autobusa kada je napad počeo.

- Čuo sam glasnu eksploziju i prašina i dim su bili svuda. Nije moguće opisati taj prizor, delovi tela i krv su bili svuda - ispričao je učitelj.

Ostaci autobusa
Ostaci autobusa foto: AP

- To su bila deca koja su se smejala, igrala, bili su vrlo uzbuđeni. A sada su samo unakaženi leševi- Smrznuo sam se i počeo vrištati - 'O ljudi, o svete, to su samo deca - izjavio je potreseni učitelj.

Stotine ljudi okupile su se ujutro na masovnom pogrebu dece u Saadi koji su organizirali Hutiji. Na internetu su objavljene uznemirujući snimci tela ubijenih dečaka, a fotografije dece krvavih lica postavljene su uz njihove sanduke. Na nekim plakatima pisalo je: "Amerika je ubila decu Jemena".

Saudijska koalicija bori se protiv pobunjenika Hutija u Jemenu od 2015. godine. Saudijska državna novinska agencija u petak je objavila da je "koalicija pokrenula istragu napada". Država poriče optužbe za napad na civile i službenici su izjavili da se radilo o "legitimnoj vojnoj operaciji".

UNICEF je izjavio da je napad u četvrtak bio najgori napad na decu od eskalacije brutalnog rata u Jemenu u 2015. godini.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.