NA OVOM SNIMKU SU DVE LIČNOSTI KOJE SU OBLIKOVALE ISTORIJU SVETA: Kad su se rukovali, nisu ni slutili kakva će biti njihova BUDUĆNOST (VIDEO)
Foto: Youtube printscreen

istorijski susret

NA OVOM SNIMKU SU DVE LIČNOSTI KOJE SU OBLIKOVALE ISTORIJU SVETA: Kad su se rukovali, nisu ni slutili kakva će biti njihova BUDUĆNOST (VIDEO)

Ovo je neverovatan momenat iz istorije SAD

Objavljeno:

Jednog sunčanog julskog dana u Vašingtonu 1963. godine dogodio se trenutak koji je zauvek oblikovao život Bila Klintona, nekadašnjeg predsednika SAD.

On je tada imao 16 godina, i bio je član foruma "Dečaka nacije" - grupe mladića koji su prolazili kroz elitni trening i učili o svemu što jedan budući političar treba da zna.

Ričard Straton, tadašnji predsednik ovog foruma, rešio je da grupu tinejdžera odvede na izlet u Belu kuću, gde je pred njima trebalo da se pojavi i tadašnji slavni predsednik SAD - Džon Kenedi.

Straton se priseća kako su stajali i sa maksimalnom pažnjom iščekivali da se Kenedi pojavi.

A onda je došao i taj trenutak - predsednik se pojavio pred dečacima, koji su bili oduševljeni.

Bil Klinton je bio jedan od njih, i pomno je upijao svaki delić tog trenutka. A onda je Kenedi krenuo da se rukuje sa grupom.

- Bio sam treći ili četvrti na redu, izgurao sam se... On je bio veoma ljubazan, krenuo je redom i rukovao se sa svakim od nas, a bilo nas je dosta. To je imalo veoma veliki efekat na mene, nešto što ću zauvek pamtiti. A imao sam i sreće da nas je neko fotografisao pa ću uvek moći toga da se sećam - rekao je Klinton o ovom susretu.

Klinton je izjavio i da su dva trenutka definisala njega kao političara: kada je prvi put čuo govor Martina Lutera Kinga, koji je naučio napamet, i kada se rukovao sa Kenedijem.

Bio je oduševljen ovim susretom, a šalio se i da "nije želeo da opere ruku" koju je dotakao Kenedi.

Svojim prijateljima iz grupe tada je objavio da će jednoga dana i sam postati predsednik SAD. Oni su ga ismejali, ali je godinama kasnije njegov san postao realnost.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.